Suriye Devlet Kanalı: Suriye Ordusu Birkaç Saat İçerisinde Afrin'de

19 Şubat 2018
Suriye Devlet Kanalı: Suriye Ordusu Birkaç Saat İçerisinde Afrin'de

 Suriye devlet televizyonu El İhbariye'nin haberine göre, Suriye Ordusu birkaç saat içinde Afrin'e girecek.

Suriye Ordusu'nun bu akşam 18:00 itibariyle Afrin'e giriş yapacağı öne sürülüyor. Hafta içinde 52 kritik noktaya, bugün ve yarın 4 noktaya rejim askerlerinin konuşlandırılması düşünülüyor.

Reuters, dün akşam saatlerinde de Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın YPG ile Afrin'de Türkiye'ye karşı güçlerini birleştirme noktasında anlaşma sağladığı haberini geçmişti.

Russia Today ise geçen hafta Pazartesi günü YPG Genel Komutanı Sipan Hamo, müzakerelerle ilgili Suriye yönetimi ile "problem olmadığını", Suriye Ordusu'nun yardıma gideceğini söylediğini yazdı. 

Al Masdar: NDF iki kentten giriyor

Beyrut merkezli yayın yapan Al Masdar News ise, Suriye Ulusal Savunma Kuvvetleri'nin (National Defence Forces/ NDF) Suriye yönetiminin elinde tuttuğu Halep'in El Zahra ve Nubl kentlerinden Afrin'e doğru geçtiğini öne sürdü. 

Türkiye YPG'ye yönelik 19 Ocak 2018'de başlattığı  "Zeytin Dalı Operasyonu" bugün 31'inci gününde. 

Suriye haber ajansı SANA, haberi Türkçe olarak da duyurdu. 

*Kaynak: SANA, Russia Today, Al Masdar News, Bianet

AA'dan tam tersi açıklama

Anadolu Ajansı ise tam tersi bir açıklamada bulunarak, PYD ile Suriye hükümetinin anlaşamadığını iddia etti. AA'nın haberinde, ''Halep'in kuzeyindeki Şehba kasabasında bir araya gelen terör örgütü PYD/PKK ile Esad rejimi arasındaki toplantıda uzlaşma sağlanamadı'' ifadeleri yer aldı. AA'nın iddiasına göre Suriye, Afrin'deki tüm PYD üyelerinin silahlarını bırakmasını talep etti ancak örgüt tarafından bu talep reddedildi.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…