Çavuşoğlu, ABD Dişişleri bakanı Tillerson'a itiraf etti..

17 Şubat 2018
Çavuşoğlu, ABD Dişişleri bakanı Tillerson'a itiraf etti..

AKP'li CB Recep Tayyip Erdoğan, önceki günlerde partisinin grup toplantısında "Hele hele bizi vururlarsa sert karşılık veririz diyenlerin ömürlerinde hiç Osmanlı tokadı yememiş oldukları da çok açık" demişti.

Erdoğan'ın 'Osmanlı tokadı' sözü ABD Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert tarafından gülünç bulunmuştu.

Yeniçağ Yazarı Ahmet Takan, 'Osmanlı tokadı' sözünün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da karşısına çıktığını yazıyor. 

Takan, yazısında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile görüşmesinin ardından Amerikalı bir gazetecinin "Osmanlı tokadı"nı sorması üzerine geri vites yaptığını ve Çavuşoğlu'nun bunun iç piyasaya yönelik bir söylem olduğunu itiraf etmek zorunda kaldığını belirtiyor.

Takan, "böylece, "Osmanlı tokadı" çıkışını da "one minute" gibi tarihe gömüverdiler!.. Bu seferki biraz çabucak oluverdi. Hepsi o kadar!.." diyor.

'İç piyasa' dedikleri Türkiye toplumunu, demek ki, koyun gibi güttüklerine inanıyorlar.. Her yalanlarına, efelenmelerine inanan.. Halk nasılsa kapalı kapılar ardında konuşulanları, masa altı göstermeleri duymuyor, görmüyor..

Ama nereye kadar..

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…