Belediyeden 'yaşam tarzı' dayatması: Havuz yasak mescit şart

7 Aralık 2017
Belediyeden 'yaşam tarzı' dayatması: Havuz yasak mescit şart

10 bin metrekareden büyük alanlarda açık havuz yapılması yasaklanıp mescit zorunlu hale getirildi.

AKP'li Zeytinburnu Belediyesi Meclisi’nde dün tartışma yaratacak kararlara imza atıldı. CHP’li Meclis üyelerinin “ret” oyuna karşın AKP’li Meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilen rapora göre, Zeytinburnu genelinde 10 bin metrekareden büyük alanlarda açık havuz yapılması yasaklandı. Mescit yapmak ise zorunlu.

Yeni değişikliklerle parsel alanı 10 bin metreden büyük sitelerde açık havuz yapılması yasaklandı. Bununla birlikte 10 bin metrekarededen büyük sitelere bloklardan bağımsız olarak mescid inşaa edilmesi zorunlu hale geldi. ‘Uygunsuz işlere neden oluyor’ gerekçesiyle, yapılacak sitelerdeki 1+1 konutların oranına yüzde 15 sınırı kondu.

 CHP’li üye: Şeriat planlaması

Hürriyet’ten Fatma Aksu’ya konuşan Zeytinburnu İmar Komisyonu’nun CHP’li üyesi Esin Hacıalioğlu, oylama öncesi söz alıp, değişikliğin şeriat planlaması olduğunu ileri sürüp, kararın geri çekilmesini istedi.

Hacıalioğlu, şöyle konuştu: “Yeni plan notlarıyla artık insanların yaşam biçimlerine yeni istikametler çizilmeye çalışılıyor. Bu plan notlarının çağdaş planlama anlayışlarıyla hiçbir ilişkisi yoktur. Havuzun kapalı olmasının manası nedir? Havuzun açık olması neden yasaklanıyor? Zeytinburnu’nun en büyük özelliklerinden biri sahil kenti olmasına rağmen denizi kullanamamasıdır. Denizi kullanamayan bir ilçeye artık açık havuzu da yasaklıyorsunuz. Sorulduğu zaman da bir açıklama getirmiyorsunuz. 1 artı 1’leri de uygunsuz yaşam nedeniyle yüzde 15’e kadar müsaade ediyorlar. Günahın yüzde 15’ten aşağısı helal, yüzde 15 üzerine çıkınca haram mı oluyor? Böyle bir planlama anlayışı hiçbir şekilde kabul edilemez. Tam bir komedi.”

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…