Türkiye'ye ilk Emmy Ödülü

21 Kasım 2017
Türkiye'ye ilk Emmy Ödülü

60'ı aşkın ülkede yayınlanan 'Kara Sevda' dizisi, bir ilki gerçekleştirdi. Kara Sevda, dünya televizyon sektörünün en prestijli organizasyonlarından Uluslararası Emmy Ödülleri'nde 'Telenovela' kategorisinde 'En İyi Yapım' ödülüne layık görüldü.

Türkiye'de ve dünyada 60'dan fazla ülkede milyonlarca izleyicinin iki sezon (74 Bölüm) boyunca takip ettiği Kara Sevda, 45. Uluslararası Emmy Ödülleri'nde 'Telenovela' kategorisinde En İyi Yapım seçildi.

Dün New York'ta düzenlenen 45.Uluslararası Emmy Ödülleri'nde, kendi kategorisinde Brezilya ve Kanadalı rakiplerini geride bırakarak ödülüne kavuşan Kara Sevda'nın ödülünü dizinin yönetmeni Hilal Saral, senaristlerinden Burcu Görgün Toptaş ve Ay Yapım'ın CEO'su Kerem Çatay aldı.

TÜRKİYE TELEVİZYON TARİHİNE GEÇTİ

​Başrollerini Burak Özçivit, Neslihan Atagül ve Kaan Urgancıoğlu'nın paylaştığı, Star TV'de yayınlanan, senaristliğini Özlem Yılmaz ve Burcu Görgün Toptaş'ın üstlendiği, yönetmenliğini Hilal Saral'ın yaptığı Kara Sevda, ABD dışındaki ülkelerde yayınlanan dizilere verilen Uluslararası Emmy Ödülü'nü kazanan ilk Türkiye dizisi olarak Türkiye televizyon tarihine geçti.

Törende, 'En İyi Drama Dizisi' ödülü Norveç yapımı 'Mammon Il'e, En İyi Aktör' ödülü 'Wallender' dizisinin başrolünde İsveçli bir polisi canlandıran Kuzey İranlandalı aktör Kenneth Branagh'a ve 'En İyi Aktris' ödülü de İngiltere yapımı 'Marcella' dizisindeki rolüyle Anna Friel'e verildi.

SPACEY'YE VERİLECEK ÖDÜL GERİ ÇEKİLMİŞTİ

Törende cinsel tacizle suçlanan ünlü ABD'li ünlü aktör, House of Cards dizisinin yıldızı Kevin Spacey'ye de onurlandırma amaçlı '2017 Uluslararası Emmy Kurucuları Ödülü' verilecekti. 

Ancak suçlamaların ardından ödül geri çekilmişti.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…