Tek ayak üzerinde 40 yalancı Erdoğan: Biz Irak'a ABD'nin girmesini istememiştik

13 Kasım 2017
Tek ayak üzerinde 40 yalancı Erdoğan: Biz Irak'a ABD'nin girmesini istememiştik

Putin ile Trump'ın Suriye'de 'askeri çözüm mümkün değil' mutabakatına bozuk atan Erdoğan, Putin ile yapacağı görüşmede Suriye'de son gelinen durumu konuşacaklarını söylerken Afrin'e yönelik harekatı bir kez daha gündeme getirdi.

Rusya ziyareti öncesi açıklama yapan Erdoğan, 'Rusya'nın olumlu yaklaşımı bizim planımızı çok daha değişik şekilde yapmamıza olanak veriyor' dedi.

Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin'in daveti ile bu ülkeye giden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan seyahati öncesinde havaalanında gündeme dair açıklamalar yaptı.  

Putin ile yapacağı görüşmede Suriye'de son gelinen durumu konuşacaklarını belirten Erdoğan, soru cevap kısmında Afrin'e yönelik harekatı bir kez daha gündeme getirdi. Erdoğan şöyle konuştu: 

"Suriye konusunu görüşmemiz bizim için önem arz ediyor. Taciz ve sürekli tehdit alan ülke biziz. Bu konuları Rusya ve koalisyon güçleri ile de görüştük görüşüyoruz. Suriye dediğimiz zaman akla sadece İdlib gelmiyor. Fırat’ın doğusuna gitmesi gerekenler verilen sözlere rağmen gitmemiştir. Menbiç boşaltılmamış ve YPG halen oradadır. Gündemimizde ağırlıklı konu İdlib’dir. Çünkü Halep’ten kaçanlar İdlib’e geçti. O nedenle Rusya ile İdlib’de ortak çalışmamız söz konusu. Sınırları birlikte güvence altına almış durumdayız. Afrin’nde YPG-PYD’nin unsurları var. Bize yönelik tacizlere karşı adım atmakta kararlıyız. Rusya ile bu konuda görüşmeler yaptık. Rusya ile müşterek adım atmanın görüşmelerini kendileri ile de yaptık. Onların olumlu yaklaşımı bizim planımızı uygulamaya çok daha değişik şekilde yapmamıza olanak veriyor."

"ASKERİ ÇÖZÜM MÜMKÜN DEĞİLSE, ASKERLERİNİ ÇEKSİNLER"

Erdoğan, Putin ve ABD Başkanı Donald Trump'ın Vietnam'daki görüşmesi sonrasında Suriye'de askeri çözüm mümkün değil" fadelerine de tepki gösterdi ve şöyle konuştu: 

"Ben bu ifadeleri anlamakta zorlanıyorum. Askeri çözüm mümkün değil deniliyor. Öbür tarafta merkezi yönetimin şu ana kadar askeri yöntemlerle öldürdüğü insan sayısı 1 milyona ulaştı. Askeri çözüm söz konusu değilse, o zaman çeksinler askerlerini. Orada Türkiye'nin askeri yok ki. Onların var. Çeksinler askerlerini, siyasi yönteme başvurulsun. Bir an önce hep birlikte orada seçime gitmenin yolları aransın.

'BİZ IRAK2A ABD'NİN GİRMESİNİ İSTEMEMİŞTİK'

7-8 yıl içinde bu yönteme başvuruldu mu? Dünyayı aldatma yöntemlerine gitmeyelim. Bu bölgeyi en iyi tanıyan biziz. 7 yıllık Suriye, 15 yılı biraz aştı, Irak olayı. A'dan z'ye biliyoruz olanı. Biz Irak'a ABD'nin girmesini istememiştik. Girdiler. Irak'ta durmayacağız dediler, boşalttılar mı? Boşaltmadılar. Dünya ahmak değil. Bazı gerçekler maalesef farklı söyleniyor ama uygulaması farklı oluyor. Amerika'nın Suriye'nin kuzeyinde 5 hava üssü var. Bir de Rakka'ya hazırlıyorlar. 8 tane de ayrıca üssü var. Rusya'nın 5 tane var. Bunlar ortada. Bu gerçekleri nereye koyacağız? Sadece Amerika'nın Suriye'ye zırhlı taşıyıcı olarak getirdiği silahlar var. Bütün gerçekler ortadayken Vietnam'dan da böyle bir ses geliyor. Anlatıldığı gibi değil."  

Erdoğan, 2003 yılında Irak'ın işgali için asker göndermek istemiş ancak o dönem muhalefetin büyük baskısı sonucu Meclis'ten tezkereye onay çıkmamıştı.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…