Abdullah Gül'ün 'FETÖ' üyesi olduğu iddia edildi

8 Ekim 2017
Abdullah Gül'ün 'FETÖ' üyesi olduğu iddia edildi

Oda Tv yazarı, 'FETÖ’ iddianamelerinden birinde, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 'FETÖ' üyesi olduğunu iddia eden bir itirafçı ifadesi olduğunu açıkladı.

Oda Tv yazarlarından Müyesser Yıldız, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası hazırlanan ‘FETÖ’ iddianamelerden birinde, doğrudan AKP'yi hatta devleti sarsacak bir ‘itirafçı’ ifadesi olduğunu açıkladı.

Müyesser Yıldız, 'Bu ifade AKP'yi de devleti de sallar' başlığıyla köşesine taşıdığı iddianamede, alenen eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve AKP'li bir milletvekiliyle birlikte halen görevde olan iki bakanın ‘FETÖ' üyesi olduğunun öne sürüldüğünü yazdı.

F.K. isimli bir itirafçının, APS ile İstanbul'dan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiğini belirttiği dilekçeyi de yazısına taşıyan Yıldız'ın yazısındaki 'Abdullah Gül'ün 'FETÖ'cü' olduğu iddiasıyla ilgili bölümü şöyle:

‘FETÖ'YÜ KORUYUP-KOLLAYAN CUMHURBAŞKANI’ 

“F.K. isimli itirafçının, APS ile İstanbul'dan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği dilekçe, ifade veya 'itirafname'deki iddiaları aktarmadan önce bildirdiği telefon numarasının kullanılmayan bir numara olduğuna dikkat çekelim.

‘Muhterem Başsavcım’ hitabıyla başlayan ifadesinin girişinde F.K., 'Ömrümün mühim bir kısmını bugün memleketimizin başına kara bulut gibi çöken fitne FETÖ terör örgütüne vakfettim. Ergenekon kumpasında büyük şüphelere gark oldum. 17-25 Aralık kumpasından sonra ise bütünüyle bunlarla yolumu ayırdım. Aşağıda adlarını verdiğim başta Sayın Abdullah Gül olmak üzere bu çeteye mensup insanlara çok yakın vaziyette bulundum. Dilekçemi muhterem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan cesaret alarak yazmaya karar verdim. Aşağıdaki detayların tamamı hakikattır. Bizlerden bu vatan hainlerini size bildirmek, sizlerden de icabına bakmak vazifesini beklemektir. Derin hürmetlerimle' diyor ve ilk sırada Abdullah Gül hakkında şu iddialarda bulunuyor:

Sn. Gül, gerek Başbakanlığı ve gerekse Cumhurbaşkanlığı sırasında FETÖ'cülerin koruyucu ve kollayıcısı olarak görev yaptı. Maliye, Milli Eğitim, Adalet, Sağlık ve Hazine Sn. Gül'e bağlı olarak çalıştı. Sn. Erdoğan'ın emirleri, bizzat Sn. Gül'ün bilgi ve talimatları doğrultusunda bu bakanlık bürokratları tarafından dinlenmedi. Hatta Sn. Erdoğan'ın Maliye ve Hazine'ye gönderilen işadamlarına üst düzey FETÖ'cü bürokratlar tarafından, 'Bize yanlış kişiden geliyorsunuz. Bize Çankaya'dan gelmelisiniz' mesajları verildi. Söz konusu bakanlıklarda Sn. Gül'ün bilgisi ve koruması dahilinde FETÖ'cü kadrolaşma bizzat bakanlar ve müsteşarlar tarafından organize edilmiştir.”

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…