Nazi diktatörlüğüne bir adım daha

12 Kasım 2016
Nazi diktatörlüğüne bir adım daha

ÇHD'yi ve Halkın Hukuk Bürosunu hedef alan polis saldırısına karşı Avukat ve milletvekilleri direnişe geçti. Çıkarılan KHK ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği'ne üye avukatlar, büroya yapılan polis baskınıyla gözaltına alındı. Barış Derneği'nin binasına polis, "faaliyetten men kararı" bahanesiyle zorla girme tehditinde bulundu.

Çağdaş Hukukçular Derneği'nin de içlerinde bulunduğu 370 derneğin faaliyetlerinin sonlandırılması hukuksuz bir biçimde, polis zoruyla sürüyor. Hukukta Sol Tavır'ın sosyal medya üzerinden bildirdiğine göre polis Barış Derneği'nin binasına zorla girme tehdidinde bulundu!

Barış Derneği'ne iletilen tebligatta dernek defterleri, kayıtları, flash disk ve bilgisayar kayıtlarına el konulması talimatı olduğu ifade edildi.

ÇHD ve Halkın Hukuk Bürosu'na baskın!

AKP eliyle avukatlara yönelik saldırılar hız kesmeden devam ediyor. Bugün akşam saatlerinde ÇHD Ankara Şubesine yapılan mühürleme işlemi sonrasında, polis Ankara’da bulunan Halkın Hukuk Bürosuna operasyona başladı. İleri'nin aktardığı habere göre ÇHD’li avukatların da dayanışma içinde olduğu toplam 40 avukat polisin büroya yaptığı operasyona direndi.  Halkın Hukuk Bürosu'nda bulunan avukatların yanı sıra, CHP ve HDP’li milletvekilleri de polisin büroya girmesini engellemeye çalıştı. Olay yerine intikal eden Özel harekat ve itfaiye ekipleri büroya girdi. Özel harekat polisleri içeridekilere hakaretlerde bulunarak gözaltı yaptı.

Bölgeye çok sayıda polis zırhlı aracı, itfaiye ve sağlık ekibi geldi. Yanlarında getirdikleri koçbaşı ve zincir kesme makasıyla kapıyı açan polisler dernek üyelerini darp ederek gözaltına aldı. Çok sayıda dernek üyesi avukat dövülerek gözaltına alındı.

 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…