Erdoğan'dan CHP bildirisine sert tepki: Bunun bedelini ödemek zorunda

8 Kasım 2016
Erdoğan'dan CHP bildirisine sert tepki: Bunun bedelini ödemek zorunda

CB Recep Tayyip Erdoğan, Parti Meclisi bildirisiyle HDP’lilerin tutuklanmasına tepki gösteren CHP’ye “Herkes haddini bilecek. Bu ülkede terör örgütlerinin avukatlığına soyunanlar bunun bedelini ödemek zorundadır. Bildiriler yayınlamak suretiyle ülkenin cumhurbaşkanına saldırmak hiçbir siyasetçiye yakışmaz” sözleriyle yüklendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Keçiören'de yapılacak Ankara Büyükşehir Belediyesi Toplu Açılış Töreni'nde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Bu ülkede vatana ihanet edenler, bu ülkede terör estirenlerin avukatlığına soyunanlar, bunun bedelini ödemek durumundadır, hesabını vermek durumundadır.

Bugün hak için, halk için ne yaptın, bu soruyu kendimize sormakla mükellefiz. Bizim siyaset felsefemizin temeli işte budur. 1994 yılından beri sorumluluk üstlendiğimiz her alanda elde ettiğimiz başarıların sırrı da budur.

Yoksa kalkıp bildiriler yayınlamak suretiyle bu ülkenin Cumhurbaşkanına, bu ülkenin hükümetine saldırmak hiçbir siyasetçiye yakışmaz. Ondan sonra da 'niye yargıya gidiliyor.' Eee nereye gidilecek? Herkes haddini bilecek.

BUNLAR NE MENEM BİR ANA MUHALEFET?

Ana muhalefet partisinin bildirisinde, kalkıyor sarayı ve iktidar partisini ne yazık ki 'DEAŞ'a ve diğer terör örgütlerine yardım yataklık yapıyor' diye suçlama yoluna gidiyorlar. Bunlar ne menem bir ana muhalefet? Böyle bir anlayış olabilir mi? Yani DEAŞ'a karşı bu mücadeleyi en kararlı şekilde vereceksin ve üstelik sen de bir bildiri yayınlayıp burada yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış kabilinden, bizi bastırmaya kalkacaksın.

CHP NE DEMİŞTİ?

CHP Parti Meclisi bildirisinde, "Cumhuriyet gazetesine yönelik dava sona erdirilmeli, basına, okullara, üniversitelere yönelik her türlü baskıya son verilmeli" denilmişti. HDP'li milletvekillerinin tutuklanması için de, "Anayasa'ya aykırıdır" ifadeleri kullanılmıştı.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…