PYD’den Cerablus için ilk açıklama

24 Ağustos 2016
PYD’den Cerablus için ilk açıklama

PYD’nin lideri Salih Müslim, bugün başlayan Cerablus operasyonuna tepki göstererek “Türkiye Suriye batağında çok şey kaybedecektir” dedi.. SDG yetkilisi, "Türk özel kuvvetlerinin yanı sıra teröristlerin de bulunduğunu" söyledi.

Türkiye tarafından PKK’nın Suriye kolu olarak tanımlanan PYD’nin lideri Salih Müslim, bugün başlayan Cerablus operasyonuna tepki gösterdi. Müslim, üç dilde attığı tweet’te, “Türkiye Suriye batağında çok şey kaybedecektir” dedi.

Aynı tweet’teki İngilizce cümlenin çevirisi ile tam olarak şöyle: “Türkiye Suriye batağındadır. DAİŞ gibi o da bozguna uğrayacaktır.”

"ÜLKEMİZİ SAVUNMAYA HAZIRIZ"

PYD’nin ağırlıkta olduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) de Türkiye’nin Cerablus operasyonuna tepki gösterdi.

AP’ye konuşan SDG yetkilisi Nasır Hac Mansur, Cerablus'a girmeye hazırlanan güçler arasında "Türk özel kuvvetlerinin yanı sıra teröristlerin de bulunduğunu" söyledi.

SDG, "doğrudan veya dolaylı işgal planlarına karşı ülkeyi savunmaya hazır olduğunu" açıklamıştı.

Ankara, PYD’yi, IŞİD ile mücadeleyi öne sürerek Türkmenleri ve Arapları yerlerinden edip Türkiye sınırı boyunca bir “Kürt koridoru” oluşturmaya çalışmakla suçluyor.

Cerablus Askeri Meclisi: Türkiye, Kürtlerin yaşadığı mahalleleri vuruyor

ANHA haberine göre, Cerablus Askeri Meclisi Komutan Yardımcısı Armanc Cerablus, Türkiye ordusunun Cerablus operasyonunu değerlendirdi.

Armanc Cerablus, Türkiye askerlerinin dün gece tank ve toplarla Cerablus’u vurduğunu ve an itibariyle savaş uçakları ile bombaladığını belirterek, Türkiye askerlerinin sınırı geçme hazırlığında olduğunu kaydetti.

Türkiye askerlerinin dün gece tank ve toplarla Cerablus’a saldırdığını ifade eden Armanc Cerablus, "Bu sabah saatlerinde savaş uçakları hava saldırılarına başladı. Kentin % 60’lik bir kısmı viraneye döndü.

"Kente sadece 2 km uzaklıktayız ve gözlerimizle görebiliyoruz. Özellikle Kürtlerin yaşadığı mahalleler vuruluyor. Türk askerlerinin sınırı geçme hazırlığı yapıyor" diye konuştu.  

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…