Polislerin cenazesinde Kılıçdaroğlu'nun önüne mermi koydular!

8 Haziran 2016
Polislerin cenazesinde Kılıçdaroğlu'nun önüne mermi koydular!

CHP LİDERİNE AK-FAŞİSTLERDEN TEHDİT --Kılıçdaroğlu’na ait çelenk parçalandı, gelişi sırasında da yuhalandı. Başbakan ve bakanların hemen arkasında cenaze namazı kılan bir şahıs ise namaz sonrasında Kılıçdaroğlu’nun yanına kadar gelerek, önüne bir mermi attı.

Vezneciler’de dün düzenlenen saldırıda ölen polis memurları Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü için Fatih Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene bazı şahısların saldırısı damga vurdu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na ait çelenge cenazede bulunan bazı şahıslar tarafından saldırı düzenlendi. Çelengin üzerinde bulunan bant yırtıldı. Bunun üzerine partililer, çelengin yazısını yeniden yapıştırıp yerine koydu.

TEKBİR GETİRİP ÇELENGİ DEVİRDİLER

Daha sonra tekbir getiren bir grup, çelengi kırıp yeniden yere attı. Yaşanan gerginlik üzerine İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan anons yaparak, cenazelerde bu tip gerginliklerin uygun olmadığı belirtti. Gerginlik, anonsun ardından yatıştı.

KILIÇDAROĞLU YUHALANDI

Çelenk gerginginliği sonrası saat 13:30 sıralarında camiye gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu daha sonra bazı şahıslar tarafından yuhalandı. Protestolar eşliğinde Akif Hamzaçebi ve Gürsel Tekin ile birlikte camiye gelen CHP lideri daha sonra saf tuttu.

Törene Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

MERMİ ATTILAR!

İstanbul’daki terör saldırısında şehit olan polislerin cenazesinde, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu sadece protesto edilmekle kalmadı; Başbakan ve Bakanların hemen arkasında cenaze namazı kılan şahıs, namaz sonrasında Kılıçdaroğlu’nun yanına kadar gelerek, önüne eliyle bir mermi attı. CHP’lilerin daha cenazenin başından itibaren uyarılarına rağmen, sürekli bağırarak Kılıçdaroğlu’nu protesto etmeye çalışan şahsın, mermiyi attıktan sonra ise polis tarafından gözaltına alındığı bildirildi. Kılıçdaroğlu ile birlikte şehitlerin cenaze törenine katılan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “uyarılarımıza rağmen, o şahsı almadılar. Sayın Genel Başkanımızın yanına kadar gelip, o mermiyi atabildi. O merminin hesabı sorulacak” dedi.

“ORGANİZE BİR İŞ…”

Tekin Sözcü’ye yaptığı açıklamada, daha cenazeye gitmeden önce bu tip provokasyonların olabileceğine ilişkin duyumlar aldıklarını ve bunu emniyetle paylaştıklarını anlatarak, “Bu iş son derece planlı, organize bir iş. Daha biz gitmeden Kılıçdaroğlu’nun çelengini kaldırmışlar. Ne garip birşeyse, iki bin tane polisin olduğu yerde, Cumhurbaşkanı’nın, Başbakan’ın, Bakanların çelengleri duruyor, ana muhalefet liderinin çelengini kaldırmaya kalkıyorlar” dedi.

“EMNİYET BİZE CENAZEYE KATILMAYIN DEDİ”

Şehit cenazesinde Kılıçdaroğlu'na mermi kovanı attılar 2

Cenaze öncesinde İstanbul İl Emniyet Müdürü ile bizzat görüştüğünü de anlatan Tekin, emniyetin kendilerine “provokasyon olacak. Cenazelere katılmayın” mesajının verildiğini söyledi. “Ancak Sayın Genel Başkan gideceğim dedi ve gitti” diyen Tekin, mermi olayını şöyle konuştu;

“Cenaze namazında saf tutulduğunda, AKP yöneticilerinin, bakanların hemen arka sırasında olan bir şahıs, tek bir kişi, ki kendisi şehit ailesi filan değil, “ne yüzle geldiniz” diye bize iki üç kez bağırdı. Biz emniyete, “susturun bu şahsı” dedik. Emniyet Müdürü yanımıza kadar geldi. “Gereğini yapacağım” dedi. Ancak yine de şahsa müdahale edilmedi. Büyük ihtimalle bakanların tanıdıklarından biri olduğu için müdahale edilmedi. Cenaze bittikten sonra ise bu şahıs, yanımıza kadar gelerek, elindeki mermiyi Genel Başkanımızın önüne attı. Mermi şu anda polislerde. Emniyet Müdürü de bize, “şahsı gözaltına aldım” dedi. O şahsın fotoğrafları bizde mevcut. Durumu araştıracağız.”

“HESABI SORULMAZSA, HÜKÜMET BEDELİNİ AĞIR ÖDER”

Tekin, o merminin Kılıçdaroğlu’na değil, “Cumhurbaşkanı’na, Başbakan’a, Bakanlar ve en önemlisi de şehitlere polislere atıldığını” vurgulayarak, “Bu provokasyon üçüncü kezdir yaşanıyor. En kutsal mekanlarda, cenaze sırasında yaşanıyor. Hani bunlar camilere, kutsal mekanlara, şehitlere, cenazelere saygılıydılar? Bu provokasyonun hesabı sorulmazsa, bu hükümet bunun bedelini ağır öder” diye konuştu.

“EĞER ONLAR ÖNLEM ALMAZSA, CHP ÖRGÜTÜ ALIR…”

Tekin sözlerini şöyle tamamladı “Eğer ana muhalefet liderine karşı bu hükümet, bu emniyet gerekli önlemleri alamayacaksa, CHP örgütü arslanlar gibi önlemlerini alır. Bundan sonra cenazelere örgütümüzle gideriz.”

Kılınan cenaze namazının ardından cenazeler “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları altında defnedilmek üzere şehitliğe doğru yola çıkarıldı.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…