AKP'nin laik müttefiki Perinçek: 'Kahraman ordumuz, polisimiz, korucumuz..'

3 Nisan 2016
AKP'nin laik müttefiki Perinçek: 'Kahraman ordumuz, polisimiz, korucumuz..'

AKP'NİN KARŞISINDA KİM VARSA ABD'Cİ İLAN ETTİ --Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Antalya'da partisinin il teşkilatının Falcon Otel'de düzenlediği il kongresine katıldı.

Genel kurul salonunda Perinçek'in kitaplarının satışı da yapıldı. MHP Antalya İl Teşkilatının da çelenk gönderip izlediği kongre, İstiklal Marşıyla başladı. Alkışlar eşliğinde 'Fedailer Partisi Vatan Partisi' sloganıyla karşılanan Perinçek, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasında PKK ile mücadeleye destek veren Perinçek, "Kahraman ordumuz, polisimiz, korucumuz bölücü terör örgütünü hendeklere gömmektedir. Ve de hendeklere gömüleceklerdir. Onlarla birlikte Amerika'nın Türkiye'yi bölme planı da hendeklere gömülecektir. Türk milletinin kararlılığı karşısında PKK'yı kurtaracak bir kuvvet görmüyoruz. Alınlarını karışlarız. Ordumuzun buradaki başarıları bize büyük sevinç veriyor" dedi.

Terörle mücadelenin yürütüldüğü bölgelerden kendisine her gün mektup geldiğini ve yöre halkının askerin, polisin ve korucuların yanında olduğunu anlatan Perinçek, yürütülen bu mücadele sayesinde yöre halkının özgürleşip PKK'nın baskısından, şiddetinden kurtulduğunu kaydetti. Konuşmasında HDP'yi de eleştiren Perinçek, "HDP'yi Meclise sokmak demek, canlı bombaları meclise sokmak, mayınları meclisin altına döşemek demektir" dedi.

'ABD'Cİ CEPHE'

Türkiye'de bir ABD'ci cephe oluştuğunu iddia eden Perinçek, "Bunların bir iktidar planı var. Bunlar PKK'nın başarılarından iktidar umuyorlar. Şunu söyleyeyim. Bu Abdullah Gül'ünden Kemal Kılıçdaroğlu'na, Fethullah Gülen'ine kadar PKK'nın başarısıyla iktidar olmayı düşünenler hiçbir zaman bu emellerine ulaşamayacaklar" dedi.

Konuşmasında hükümeti tarikat ve cemaatlere karşı uyaran Perinçek, "Hazreti Muhammed zamanında tarikat cemaat var mıydı. Hazreti Muhammed zamanında ümmet vardı" dedi.

Konuşmasında yeni anayasa konusunda da hükümeti uyaran Perinçek, "Böyle bir anayasa olmaz. Bu ortaçağa dönmektir. Başkanlık sistemi ise mafyanın Türkiye'deki diktatörlüğünü getirmektir. Türkiye'de siyaset mafyalaştı. Partilerde de mafyalaşma görülüyor. Yani parti liderlerinin etrafında grupları, diktatörlükleri, parlamentonun etkisiz kılınması, ekonomik ve siyasi kararların mafya çevrelerine teslim edilmesi, ekonomideki mafyalaşmanın siyasete yansıması. Başkanlık dedikleri Saray, Beştepe, onun etrafında Türkiye'nin kaynaklarını paylaşan, ayakkabı kutuları içinde Türkiye'nin kaynaklarını istif eden grup ve o grubun diktatörlüğü. Meclisin etkisiz hale getirilmesi. Bu bir hayaldir. Başkanlık sisteminden derhal Tayyip Erdoğan vazgeçmelidir. Bu bölücü anayasa, hendeklerden PKK'yı kurtarma girişimidir" diye konuştu.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…