Ayşe Arman tecavüzcüyü koruyanlara isyan etti

28 Ocak 2016
Ayşe Arman tecavüzcüyü koruyanlara isyan etti

Hürriyet Gazetesi Yazarı Ayşe Arman, Bağdat Caddesi'nde üniversite öğrencisine tecavüzün ardından sosyal medyada 'Gecenin 3'ünde orada ne işi vardı' diye anket hazırlayanlara ateş püskürdü. Arman, 'Damacana gece 3'te dışarda mıydı' diyerek tepkisi gösterdi. 

Ayşe Arman bugünkü köşesinde kadına yönelik şiddet ve cinsel istismar olaylarına dikkat çekerken, 'Özgecan Aslan Yasası'nın da bir an önce çıkarılması gerektiğini vurguladı. İşte Ayşe Arman'ın yazısının ilgili bölümü;

Damacana da mini etek mi giyiyordu?

Sosyal medyada okudum kesinlikle katılıyorum. Gecenin saat 3'ünde Bağdat Caddesi'nde ne işi varmış diyenlere, Üzerinde mini etek mi vardı diyenlere cevap niteliğinde...

At, eşek, kedi, köpek, keçi, tavuk, ördek, hatta damacana, gecenin 3'ünde sokakta mıydı? Mini etek mi giyiyordu? Bu sapıklar onlarla da cinsel ilişkiye girdi...

Sorunun aslı kıyafette değil, zihniyette!

 

Bağdat Caddesi tecavüzcüsünün babası: En ağır cezayı verin 

Bu arada Bağdat Caddesi'nde, üniversite цğrencisi 19 yaşındaki genз kıza tecavьz eden zanlı C.A'nın babası, "Зevremizde, ailemizde bu olaya herkes ьzьldь, kahrolduk. En ağır cezayı versinler" dedi.

Yeni Yьzyıl gazetesinin ulaştığı tecavьz zanlısı C.A.'nın (34) babası, Ц.F.A. olayın şokunu yaşadıklarını belirterek, “Benim bцyle bir oğlum yok“ dedi.

‘BUNLARI HAK ETMEDİK’

Gьзlьkle konuşan baba Ц.F.A. “Ben oğlumu 20 yıl цnce defterden sildim. Benimle hiзbir bağı yok. Son 10 gьndьr evime geliyordu. Ben bu devlete 29 sene namusumla, şerefimle, onurumla hizmet ettim. 62 yaşındayım. 20 senedir зektiğim bu ıstıraplar, зileler yeter. Benim onurum şerefim var. Зevremizde, ailemizde bu olaya herkes ьzьldь, kahrolduk. Biz bunları hak etmedik” diye konuştu.

‘İKİ EVLİLİK YAPTI…’

Oğlunun iki evlilik yaptığını sцyleyen Ц.F.A., sцzlerine şцyle devam etti:

“13 yıl цnce evlendi, 4 ay evli kaldı ayrıldı. O evliliğinden bir зocuğu var. Ondan 5 yıl sonra başka bir evlilik yaptı. O evliliği de 2 yıl sьrdь. O evliğinden de bir зocuğu var ve зocuğuna biz bakıyoruz. 13 yıl цnce evlendiği eşiyle hala nikвhlı gцrьnьyor. Ayda bir kez bize gelir зocuğunu gцrьr gider. 15 gьnde bir telefonla arar. Benim evimde son 10 gьndьr kalıyordu. 10 gьn iзinde de 3-4 defa eve gelmedi. Nerede kaldığını bile bilmiyordum. Ben bцyle bir rezilliği kabullenebilir miyim? En ağır cezayı versinler" dedi.

 

 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…