'Silvan’da olanlar İstanbul’da da yaşanabilirdi'

11 Kasım 2015
'Silvan’da olanlar İstanbul’da da yaşanabilirdi'

“Bugün Silvan’da yaşanan İstanbul’da, Artvin’de, Samsun’da ya da Hatay’da da yaşanabilirdi. Ülkede kimsenin can güvenliğinin olmadığı bir sürece evirilmiş durumdayız. Onun için doğusuyla batısıyla kuzeyi ve güneyiyle buna dönük tepkiler verilmeli.”

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Silvan’daki sokağa çıkma yasağına ilişkin değerlendirmesinde, “Bugün Silvan’da yaşanan İstanbul’da, Artvin’de, Samsun’da ya da Hatay’da da yaşanabilirdi,” dedi. Nazlıaka, doğusuyla batısıyla kuzeyi ve güneyiyle tepkiler verilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Silvan’daki sokağa çıkma yasağını ve ilçedeki ablukayı İMC’ye değerlendirdi.

Nazlıaka, Silvan’da yaşananlara dikkati çekerek ve seçim öncesindeki Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘tehdit’ olarak nitelendirilen ‘beyaz Toros’ sözlerini anımsatarak, “AKP faşizmi bugün adım adım kendini daha da hissettirmekte,” dedi.

Nazlıaka, Silvan’da yaşananlara batının nasıl ses vermesi gerektiği sorusuna ise konuya insan hakları noktasında yaklaşılması gerektiğine vurgu yaparak, şöyle karşılık verdi:

“Bugün Silvan’da yaşanan İstanbul’da, Artvin’de, Samsun’da ya da Hatay’da da yaşanabilirdi. Bundan sonra yaşanmayacak diye de bir garanti yok. Giderek kutuplaşmadan beslenen faşizan zihniyetin tezahür ettiği yapı Türkiye’yi her geçen gün kaosa sürüklüyor. Ülkede kimsenin can güvenliğinin olmadığı bir sürece evirilmiş durumdayız. Onun için doğusuyla batısıyla kuzeyi ve güneyiyle buna dönük tepkiler verilmeli.”

CHP’li vekil son olarak da, “Silvan’daki vatandaşların huzur ve barış içinde yaşayacağı ortamları hep birlikte yaratma adına çağrıda bulunuyorum,” dedi.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…