Yunanistan referandumu: 'Hayır' diyenlerin oranı yüzde 60!!

5 Temmuz 2015
Yunanistan referandumu: 'Hayır' diyenlerin oranı yüzde 60!!

Başmüzakereci: Uygulanabilir bir çözüm için müzakere edeceğiz.. ''Yunan halkı, şantaj yapılamayacağını, korkutulamayacağını ve tehdit edilemeyeceğini kanıtlamış oldu. Demokrasi kazandı''

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı ve başmüzakereci Euclid Tsakalotos, Yunan Star TV'ye referandum sonrası "Finansal olarak uygulanabilir bir çözüm için müzakere edeceğiz" dedi.
Hükümet ve alacaklıların beş ay boyunca bazı temel sorunlarda uzlaşı sağlayamadığının hatırlatılması ve 48 saat içinde bir anlaşma sağlanıp sağlanamayacağı sorusu üzerine Tsakalotos şu yanıtı verdi:

"Birincisi, hükümetin artık halk arasında kabul gören bir yetkisi var ve ikincisi de IMF'nin son raporu Yunanistan'ın borcunun sürdürülemeyeceğini söylüyor."
20:55

Atina'da 'Hayır'cıların referandum sonuçlarını izlediği Klafthmonos Meydanı'nda BBC Türkçe Muhabiri Aylin Yazan'a sonuçları değerlendiren Atinalıların yorumları:
Yorgos, 23 yaşında: "Yüzde 55 civarı bekliyordum. Çok sevinçliyim"
Leferi, 23 yaşında, Siyaset Bilimi mezunu, işsiz: "Çok mutluyum, artık Avrupa ile daha güçlü pazarlık edebileceğiz. Avrupa'ya Yunan halkının gücünü gösterdik."
20:48
Sandıkların yüzde 23'ü açıldı. 'Hayır'ın %60 olması üzerine 'Hayır'cılar sokaklarda kutlamalara başladı.

20:40
BBC Türkçe'den Aylin Yazan bildiriyor:
"Halk, Klafthomonos Meydanı'nda kurulan ekranlardan sonuçları izliyor, hükümetin kurduğu ekranların karşısındakiler 'Hayır' taraftarları. Bu görüntüden kısa bir süre sonra da kutlamalar başladı."

20:32
Yüzde 60 'Hayır' dedi
Resmi verilere göre oyların yüzde 10'u sayıldı.
'Hayır' diyenlerin oranı %60,30
'Evet' diyenlerin oranı da %39,70

TWEET 20:27
@PanosKammenos
Koalisyon ortağı Bağımsız Yunanlar Partisi (Anel) üyesi Savunma Bakanı Panos Kammenos, Twitter hesabından şu mesajı paylaştı:
"Yunan halkı, şantaj yapılamayacağını, korkutulamayacağını ve tehdit edilemeyeceğini kanıtlamış oldu. Demokrasi kazandı #Yunanistan"

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…