Atay'a saldırının azmettiricisi tecavüzcüyü koruyan Süleyman Soylu

1 Eylül 2020
Atay'a saldırının azmettiricisi tecavüzcüyü koruyan Süleyman Soylu

Barış Atay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “tecavüzcü koruyucusu” demiş, bunun üzerine Bakan Soylu da verdiği yanıtta “Dikkat yakalanma” ifadesini kullanmıştı. Bu tartışmanın sosyal medyada yaşandığı günün gecesinde Atay saldırıya uğradı.

 TİP Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu, Twitter hesabından, intihar eden 18 yaşındaki İpek Er'e 'nitelikli cinsel saldırı' suçlaması ile tutuklandıktan sonra tahliye edilen Musa Orhan'la ilgili Süleyman Soylu’yu etiketleyerek paylaşım yaptı. Atay, “Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın Suleyman Soylu, Hayatın boyunca her fırsatta yüzüne vurulması, asla unutmaman için uğraşacağız” ifadelerinin ardından Atay'a cevap veren Soylu, ''Tecavüzcü PKK yöneticilerinin talimatıyla HDP'den milletvekili olan PKK ve DHKP-C artığı; Benden 'tecavüzcü kollayıcı' olmaz da senden tam tecavüzcü olur... Tuma'nın kollayıcısı... Dikkat yakalanma" yanıtını verdi.

Batman’da 18 yaşındaki İpek Er’e cinsel saldırıda bulunarak intihara sürükleyen uzman çavuş Musa Orhan, kamuoyu tepkisi üzerine tutuklanmıştı. Ancak Musa Orhan daha sonra serbest bırakılmıştı. Süleyman Soylu, Musa Orhan’ın tutuklanması için yapılan kampanyanın amacının "HDP milletvekilinin ve diğer PKK’lıların yaptıklarının üstünü örtmek" olduğunu iddia ederek büyük tepki çekmişti

İçişleri Bakanı Soylu'nun hedef göstermesinin ardından Barış Atay İstanbul Kadıköy'de 5 kişinin saldırısına uğradı. Saldırının meydana geldiği yerin tam önündeki iş yerinin güvenlik kamerasının bozuk olduğu iddia edildi. Farklı bir açıdan Atay’ın darp edildiği anın görüntülerine Halk TV ulaştı. Tek kare görüntüde Atay’ın darp edildiği görülüyor.

Görüntüler, saldırının organize olduğu izlenimi veriyor. Saldırının yaşandığı an, köşede duran bir kişi, olayı cep telefonuyla kayda alıyor. MOBESE kamerasının olmadığı sokakta yaşanan saldırıyı gören bir kameranın ise, olaydan bir gün önce fişinin çekildiği belirtiliyor. Dört saldırgan, Barış Atay'ı darp ettikten sonra ayrı yönlere kaçışıyor.

Yere düşürülerek tekmelenen Atay, dün sabah saatlerinde Numune Hastanesi'nden taburcu edilirken sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Hastanede ifadesi alınan Atay, saldırganlar hakkında şikayetçi oldu.

İfadesinde ölüm tehditleri aldığını hatırlatan Atay, "Bu olayın faili, bütün şikayetlerle ilgilenmek yerine bir tecavüzcünün serbest bırakılması ile ilgili kendisine yönelik eleştiriyi alıntılayıp beni hedef gösteren Süleyman Soylu'dur" dedi.

ŞİKAYETÇİ OLDU

Atay, ifadesinde saldırı anını şöyle anlattı:

"31.08.2020 günü arkadaşlarımla birlikte Kadıköy Caferağa Mahallesi'nde bulunan bir mekanda bulunduktan sonra saat 01.00 sıralarında Dr. Esat Işık caddesinde arkadaşımla birlikte yürürken Dalga Sokak'a dönmemizin ardından ayak sesleri duydum. Daha sonra arkamdan gelen bir kişi boynuma atıldı. Bu şahsı savurduktan sonra 3 ya da 4 kişi beni arkamdan yumruklamaya başladı. Ben kendimi savunmaya çalışırken beni yere düşürdüler. Başta kafam olmak üzere vücudumun çeşitli yerlerine vurmaya başladılar. Bu esnada arkadaşımın polisi araması üzerine koşarak kaçmaya başladılar. Bu şahıslar beni darp ederken küfür ederek 'vatan haini' diye bağırdı. Hava karanlık olduğu için bu kişilerin eşgallerini net olarak hatırlamıyorum. Beni darp eden ve hakaret eden bu kişilerden şikayetçiyim."

"FAİLİ SÜLEYMAN SOYLU'DUR"

Atay verdiği ek beyanında ise ölüm tehditleri aldığını hatırlatarak şunları kaydetti:

"Bu olay cereyan edene kadar 1 Mayıs'ta DİSK binası önündeki eylemlerden itibaren sosyal medyadan ölüm tehditleri aldığıma ilişkin savcılıkta suç duyurusunda bulundum. Bunlardan bir tanesi ise takipsizlikle sonuçlandı. Bunun akabinde kullandığım araca sabotaj yapıldı. Bunun da şikayetinde bulundum. Bu yüzden bu olayın faili, bütün şikayetlerle ilgilenmek yerine bir tecavüzcünün serbest bırakılması ile ilgili kendisine yönelik eleştiriyi alıntılayıp beni hedef gösteren Süleyman Soylu'dur."

Atay Tele 1 haber programında da şunları söyledi:

"AKP içerisinde birçok klik iktidar mücadelesi veriyor. Süleyman Soylu da bunlardan birisi. Daha önce Berat Albayrak’la ve AKP içindeki Pelikancılar ile karşı karşıya gelmişti. Soylu bir İçişleri Bakanı gibi değil daha çok bir mafya babası gibi davranıyor."

"Gün gün laçkalaşan ve bir kabile devletine çevirdikleri ülkede Soylu da parti içerisindeki savaşta yer almaya çalışıyor."

"Benim üslubum belli. Benim düşüncem neyse onu söylüyorum. Bu kadar sert ve net cümleleri duymak hoşuna gitmemiş olsa ki bizi tehdit ettiği kadar, sokakta ne yapabileceğini de göstermek istedi. Mansur Yavaş’la konuşan genç arkadaşımıza tehditler savuranlar Soylu gibi insanların varlığına güveniyor. Soylu’ya söylediğim de buydu zaten. 18 yılda AKP iktidarı ve Soylu gibi insanlar böyle kişilerin yaratılmasına sebep oldu. Musa Orhan gibileri Soylu’ya güveniyorlar. Soylu gibi insanlar gitmedikçe Musa Orhanlar bitmeyecek. Yaşanan olay 18 yılda AKP’nin, Erdoğan’ın ve son yıllarda Soylu’nun kurduğu sistemin tezahürüdür.""

"İKİ İHTİMAL VAR"

Atay'ın avukatı Onur Güneş ise olayın yaşandığı sokakta kamera çalışmasının yapılmasını ve baz istasyon kayıtlarının alınmasını talep etti.

Güneş, saldırının planlı yapılmış olduğu üzerinde durduklarını ifade ederek, "Mekandan çıktık sonra 50 metre yürümesinin ardından bu saldırı gerçekleştiriliyor. Bizim tahminimiz şu; birden fazla kişinin bu kadar kısa bir mesafede Atay'ı görüp bir milletvekiline saldırmaya karar vermesi hayatın olağan akışına aykırı. Ya oraya girerken bir takip söz konusuydu ya da o içerdeyken orada olduğu haber alınarak dışarda beklenilmiş. İki ihtimalden biri. Bu da kamera kayıtlarından ve baz sinyallerinden ortaya çıkacak" dedi.

Barış Atay’a Saldırının Ardından, TİP’ten Basın Toplantısına çağrı: Barış Halkındır!

Türkiye İşçi Partisi (TİP) sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Barış Atay için gerçekleştirilecek basın açıklamasına katılım çağrısında bulundu.
Türkiye İşçi Partisi, Süleyman Soylu tarafından hedef gösterilmesinden saatler sonra Kadıköy’de saldırıya uğrayan TİP Hatay milletvekili Barış Atay için 1 Eylül Salı günü saat 14,00’de İstanbul İl Başkanlığı’nda yapılacak basın toplantısına, basın emekçilerini ve toplumsal muhalefetin tüm bileşenlerinin katılımı çağrısında bulundu.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…