Cumartesi Anneleri’nin 800’üncü hafta eylemine müdahale: Gözaltılar var

25 Temmuz 2020
Cumartesi Anneleri’nin 800’üncü hafta eylemine müdahale: Gözaltılar var

Cumartesi Anneleri'nin 800’üncü haftasındaki eyleminde Galatasaray Meydanı'nda yapmak istedikleri eyleme polis müdahale etti.

Cumartesi Anneleri, eylemlerinin 800’üncü haftasında kayıp yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin cezalandırılmalarını talep etmek amacıyla Galatasaray Meydanı‘nda yapmak istediği açıklama bir kez daha polis engeline takıldı.

Halkların Demokratik Partisi(HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ın da eşlik ettiği açıklama için anneler İHD İstanbul Şubesi’nde bir araya geldi. Buradan Galatasaray Meydanı’na yürümek isteyen ailelerin önü polis tarafından kesildi. Bir süre devam eden tartışmaların ardından polis, annelerin meydana gitmesine izin vermedi.

Cumartesi Anneleri'nin 800’üncü eylemine polis müdahalesi: 'Zulüm yapmaya doymuyorlar'

Galatasaray Meydanı’na karanfil bırakmak isteyen Cumartesi Anneleri’ne polis müdahale. Hanife Yıldız’ı darp eden polis, aralarında Hasan Ocak’ın kardeşi Maside Ocak’ı ve Yaşar Aktaş'ı gözaltına aldı. Gazetecilerin görüntü alması engellendi.

Gözaltında kaybedilen Hasan Ocak’ın ağabeyleri Hüseyin Ocak, Ali Ocak ve İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, kısa bir açıklama yaptı.

Ocak ailesi, gözaltında kayıplara karşı mücadelede simgeleşen Galatasaray Meydanı’nda 800. hafta eylemini yapmak için İçişleri Bakanlığı ve Meclis Başkanlığı’yla görüşme yaptıklarını söyledi. Yapılan görüşmede, ailelerin alana girmesine ve çiçek bırakmasına izin verileceğinin kendilerine iletildiğini söyleyen Yoleri de buna rağmen polislerin çiçek bırakmaya izin vermediğini kaydetti.

CUMARTESİ ANNELERİNİN AÇIKLAMASINI BULDAN VE SANCAR OKUDU

Ailelerin alana girmesine izin verilmemesi üzerine HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile gözaltında kaybedilen Rıdvan Karakoç’un kardeşi Hasan Karakoç da Galatasaray Meydanı’ndaki barikatın önüne geldi. Buldan ve Sancar, saldırı nedeniyle okunamayan basın açıklamasını okudu. Açıklama sonrasında polis bariyerlerinin önünden alana karanfil attılar.

KARAKOÇ: HESAP SORMAKTAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ

Hasan Karakoç engellemeyi protesto etti. Karakoç, “Galatasaray Meydanı’ndan da kayıplarımızı aramaktan da faillerden hesap sormaktan da asla vazgeçmeyeceğiz. Hiçbir güç bizi mücadelemizden vazgeçiremeyecek” sözleriyle tepki gösterdi.

Hasan Karakoç, konuşmasına devam ederken, polis bir kez daha saldırdı. Hasan Karakoç gözaltına alındı.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…