'2023’te İstanbul’un başkent, Erdoğan’ın halife ilan edilme hedefi var'

25 Temmuz 2020
'2023’te İstanbul’un başkent, Erdoğan’ın halife ilan edilme hedefi var'

 Kürt siyasetinin temsilcilerinden Hatip Dicle, AKP-MHP-Ergenekon ittifakının devletin 2023, 2053 ve 2071 yılına ilişkin ortak konseptte anlaştığını söyledi. Dicle'ye göre, bu bir devlet kararı ve ilk etapta 2023 yılında Türk-İslam cumhuriyetine geçilerek, İstanbul başkent, Erdoğan da halife ilan edilebilir.

Türkiye’de 2013 yılında Kürt barışı konusunda olumlu bir hava esiyordu. İmralı’da PKK lideri Öcalan ile Erdoğan bilgisi dahilinde devlet heyeti çözüm süreci için masa kurmuş, görüşmeler yapılıyordu. O yılın Newroz’una bir mesaj yollayan Öcalan, özetle silahların susma, fikirlerin konuşma zamanı geldiğini vurguluyordu. 

Ancak oluşturulan olumlu atmosfer sadece iki yıl sürdü. 

20 Temmuz 2015’te Suruç’ta toplanıp Kobanili çocuklara oyuncak götürmek isteyen Türkiyeli gençlere yönelik IŞİD'in canlı bombalı saldırısında 33 kişi yaşamını yitirdi. İki gün sonra Ceylanpınar’da iki polis hâlâ aydınlatılmayan çok şüpheli şekilde evinde infaz edildi ve hükümet bunu gerekçe göstererek 24 Temmuz 2015’te Kandil’e yönelik büyük bir hava operasyonu düzenledi.

İşte bu hava operasyonu bir dönemin de sonuydu adeta, çözüm süreci resmen sonlandırıldı ve o günden bugüne devlet ile PKK arasında zaman zaman çatışmalar yaşanırken, Kürt barışı da oldukça uzak görünüyor. 

İmralı’da devlet heyeti ile Öcalan arasında oluşturulan masaya katılanlardan biri de Demokratik Toplum Kongresi (DTK) eski Eşbaşkanı Hatip Dicle’ydi. Ahval-Potcasd'de Dicle ile yapılan röportaj şöyle:

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…