Sosyal medyadan Reise şok! #OyMoyYok

27 Haziran 2020
Sosyal medyadan Reise şok! #OyMoyYok

Recep Tayyip Erdoğan YKS sınavını ertelememe sebebini, “öğrencilerin 1 ay daha sınav stresi yaşamalarını önlemek” olarak açıkladı. Bunun üzerine calı yayın yorumları  “oy yok!” mesajlarıyla doldu taştı. Yaşanan şok üzerine canlı yayın yorumlara kapatıldı. Fakat bu da bir çözüm olmadı. Genç yurttaşlar bu seferde yayına “dislike” atarak tepkilerini gösterdiler. 

Toplamda 1.4 milyon izlenme sayısına ulaşan ve ZOOM üzrinden yapılan yayın yaklaşık 277 bin dislike alıp bu alanda rekor kırarken, sadece 61 bin like alması, en ince detaya kadar tasarlanmış ve büyük beklenti içinde yapılmış yayının bir fiyaskoya dönüşmesine sebep oldu.

Fiyaskoya her zamanki kılıf; FETÖ!

R. T. Erdoğan ın canlı yayında yaşadığı fiyaskonun kılıfı ise her zamanki gibi şaşırtmadı. İstisnasız her başarısızlığın ardından olduğu gibi yandaş basının bu tepkilere kılıf olarak FETÖ operasyonu açıklaması yapması bekleniyordu, nitekim yandaş basın FETÖ’nün işi diyerek yayıncılıktaki kara mizah çıtalarını bir adım daha yükseğe çıkardı.

Trollerden hata üzerine hata

Önceki haftalarda twitter hesaplarına yeşil top koyarak adeta kendini fişleyen akp’nin maaşlı troll grupları, twitter tarafından rahatlıkla tespit edilip hesapları dondurulmuştu.

Twitter’ın troll operasyonu sonrası sosyal medya gündemine adeta bahar geldi. Hemen hemen her gün “kopyala yapıştır” yöntemiyle yaratılmaya çalışılan zorlama gündemlerin yarattığı kirlilik azalmış oldu.

Bu tepki ilk değil!

Öğrencilerin sağlığı hiçe sayılarak sınavın yapılması, halkın büyük tepkisine neden olmuştu. Sınavı ertelenmemesinin nedeni olarak turizm sezonunun açılmasını gören genç yurttaşlar, şahsına ait turizm şirketi olan Kültür ve Turizm Bakanı  Mehmet Nuri Ersoy’un otellerine yönelik kötü yorum ve düşük puan kampanyası başlattı. 

Yaşanan bu fiyaskolar sonucu R.T Erdoğan, sosyal medya kanunları hakkında çok titiz çalışmalar yürüttüklerini açıkladı. Bu açıklama sonucu sosyal medyada yoğun fişleme faliyetleri yorumları yapıldı. 

Dünyaya gelmiş her totaliter rejim, gidişi yaklaştıkça halkına daha da sert daha da kaba davranmıştır. Ama sonunda da gitmiştir...

Erdoğan'ın konuşmasını sürdürdüğü sırada YouTube'da pek çok kişi seri şekilde

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…