Seattle'da özerk bölge:‘Capitol Hill Halk Cumhuriyeti’

23 Haziran 2020
Seattle'da özerk bölge:‘Capitol Hill Halk Cumhuriyeti’

ABD'de George Floyd'un öldürülmesinin ardından yaşanan protestolarda, Seattle'da ‘Capitol Hill’ olarak bilinen bölgeyi göstericiler ‘özerk bölge’ ilan etmişti.

ABD‘nin Washington eyaletine bağlı Seattle Belediye Başkanı Jenny Durkan, kentteki protestocuların yaklaşık 2 hafta önce ilan ettiği ‘özerk bölgeyi’ dağıtacaklarını açıkladı.

ABD’de George Floyd‘un öldürülmesinin ardından yaşanan protestolarda, Seattle’da “Capitol Hill” olarak bilinen bölgede göstericilerin kurduğu ve Başkan Donald Trump’ın tepki gösterdiği çeken ‘Capitol Hill Özerk Bölgesi’ hakkında yerel yönetim harekete geçti.

Seattle Belediye Başkanı Jenny Durkan, göstericilerin polislerin olmadığı bölgede, hafta sonu 19 yaşındaki bir kişinin ölümüne yol açan iki ayrı silahlı şiddet olayı yaşandığını anımsatarak “Bu yaşananlar, barışçıl protestocuların savunduğu değişim mesajını baltalamakta ve dikkati başka yöne çekmektedir” ifadelerini kullandı. Barışçıl protestocuların Capitol Hill bölgesinde toplanmaya devam edeceğini belirten Durkan, “Bölgede devam eden düzensizlik, şiddet ve bunların bölgedeki halk ve işletmeler üzerindeki etkileri adalet ve eşitsiz mesajıyla uyuşmamaktadır, bu olanlar böyle devam edemez” dedi.

‘ALANI DAĞITACAĞIZ’

Alanın dağıtılacağını ve güvenlik güçleri ile alandaki protestocuların iletişim halinde olduğunu kaydeden Durkan, “Bu bölgedeki protestocuları organize edenler ve diğerlerinin, alandaki protestocuları gönüllü bir şekilde alandan ayrılmaya teşvik edeceğini umuyorum” dedi.

SEATTLE’DA ‘ÖZERK BÖLGE’

‘Capitol Hill Halk Cumhuriyeti’

Siyahi George Floyd’un polis şiddetiyle öldürülmesinin ardından ABD genelinde protestolar düzenlenmişti.

Seattle’da düzenlenen protesto gösterilerinde, bir grup gösterici, yaklaşık iki hafta Capitol Hill bölgesine barikat kurmuş ve buraya ‘Capitol Hill Özerk Bölgesi’ tabelasını asmıştı.

Başkan Donald Trump ise olanlara sert tepki göstermiş “Seattle, anarşistlerin eline geçti” yorumunu yapmıştı. Trump, Washington Valisi Jay Inslee ve Seattle Belediye Başkanı Durkan’ı, olanlara yeterince sert müdahale etmemekle eleştirmişti.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…