Banka 'Sakıncalısın' diyerek KHK'liye parasını vermedi!

29 Mayıs 2020
Banka 'Sakıncalısın' diyerek KHK'liye parasını vermedi!

Diyarbakır’da hesabına yatırılan parayı almak için Vakıfbank’a giden N.K.’ye, KHK ile ihraç edildiği için “Sakıncalısın” denilerek, parası verilmedi. 

Diyarbakır Eğitim Sen Şubeleri, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen üyelerinin banka hesabına gönderilen paranın Vakıfbank tarafından “Sakıncalısınız” denilerek, el konulmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, söz konusu durumun insani olmadığı ve Anayasa'ya da aykırı olduğu vurgulandı. Açıklamada, hükümete bir an önce KHK’lilerle ilgili gerekli adımları atması yönünde çağrıda bulunuldu. 
 
KESK’LİLER SONA BIRAKILDI
 
Açıklamada, OHAL nedeniyle 126 bin 806 kişinin kamudan ihraç edildiği bilgisi paylaşılarak, “Bu ihraçların 283 kişi KESK üyesidir. Kurulan ve 2 yıl çalışacağı söylenen OHAL komisyonu 4 yıldır çalışma/mamaya devam etmektedir. Özellikle KESK üyesi kamu emekçilerinin dosyaları sona bırakılmaktadır. Çünkü KESK üyeleri yıllarca her türlü darbeye karşı durarak demokrasiyi, insan haklarını, barışı savunmuş, yıllarca kamu kaynaklarının cemaatlere peşkeş çekilmesine karşı durmuştur” denildi.
 
HESABINA EL KONULDU
 
İhraç edilen emekçilerin özel şirketlerde çalışmaları ve bankalarda hesap açmalarının engellendiğine vurgu yapılan açıklamada, “Pasaportlarına el konuluyor, sağlık hizmeti almaları engelleniyor. İnsani ve hukuki olmayan bu uygulamalar sonucunda yüzlerce kamu emekçisi ağır psikolojik travmalar yaşamaktadır. 6 KESK üyesi vefat ettikten sonra komisyon kararıyla iade edilmiştir. Yaşadıkları sorunlardan dolayı 52 kamu emekçisi intihar etmiştir. Son olarak vefat eden ihraç bir arkadaşımızın çocuklarına arkadaşları tarafından dayanışma amaçlı yine kendisi de ihraç olan N.K.’nin hesabına gönderilen 150 Euro’ya Vakıfbank tarafından el konulmuştur. N.K, parayı alıp aileye ulaştırmak için ilgili bankaya gitmiş, ancak 'ihraçsınız', 'sakıncalılar listesindesiniz' denilerek uzun süre bekletilmiş ve sonrasında mesai bitti denilerek ödeme yapılmamıştır. Bu durum insani olmadığı kadar Anayasaya da aykırıdır. Bu yaşananları kınıyoruz, bir daha böyle bir durumun yaşanmaması için hükümetin bir an önce KHK’lilerle ilgili gerekli adımları atması çağrısında bulunuyoruz. Olaya ilişkin video görüntülerini paylaşıyoruz” ifadeleri kullanıldı. /MA

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…