Yeni Rolling Stones Şarkısı Sosyal Tecriti Anlatıyor

25 Nisan 2020
Yeni Rolling Stones Şarkısı Sosyal Tecriti Anlatıyor

Rolling Stones 2012’den sonra ilk defa yeni bir şarkı çıkardı. Zamanın ruhunu yakalayan single’ın adı: Living In a Ghost Town, yani Hayalet Şehirde Yaşamak.

Mick Jagger, grubun “kapatılmadan önce yeni malzemeler kaydettiğini” söyledi. “Şu anda içinde bulunduğumuz zamanlara uygun olacağını düşündüğümüz bir şarkı da vardı içlerinde. Sosyal tecrit esnasında bu şarkı üzerine çalıştık ve işte karşınızda!”

Hafif kasvetli havasıyla şarkı gerçekten de korona virüsü önlemleri çerçevesinde yaşanan sosyal tecritin uyandırdığı hisleri anlatıyor:

“Yaşam çok güzeldi,
sonra birden kapatıldık,
Hayalet gibiyim,
Hayalet şehirde yaşayan.
….
O kadar çok vaktim var ki boşa harcayacak,
Öylece bakıp duruyorum telefonuma.

Şarkının klibinde de boş sokaklar ve metro istasyonları görülüyor. Kamera, farklı açılardan boş sokakları tararken, arkadan Jagger’ın “Hayalet şehirde yaşayan bir hayaletim” dediğini duyuyoruz.

Apple Music’e verdiği röportajda Jagger, “Bu zamanlar için yazılmamıştı bu şarkı,” diyor. “Bir zamanlar yaşam dolu olup da artık cansız bir yerde olmayı anlatıyordu”. Röportajda söylediğine göre bu şarkıyı Keith Richards’la yazalı aslında bir seneden fazla olmuş. Daha sonra içinde bulunduğumuz anı yansıtması için bir iki yerde değişiklikler yapmış. “Keith Richards da ben de şarkıyı piyasaya sunmak istedik ama ben ‘bunu yeniden yazmam lazım’ dedim. Bazı yerler olmayacaktı, yine bir kısmı da biraz tuhaf ve çok karanlıktı. Bu yüzden biraz değiştirip yeniden yazdım. Çok fazla şeyi yeniden yazmama gerek kalmadı, doğruyu söylemek gerekirse. Büyük ölçüde ilk yaptığım gibi kaldı”.

Şarkı ilk olarak Şubat 2019’da Los Angeles’da yeni bir albüm için kaydedilmişti. Keith Richards bu projenin hala sürdüğünü söylüyor. Covid-19 önlemleri çerçevesinde Rolling Stones grubu da turnelerini iptal etmek zorunda kalmıştı. Keith Richards bu günlerde yeni şarkılar üzerine çalıştıklarını söylüyor, “Şu anda daha çok şarkı yazmaktan başka yapacak işimiz yok, değil mi?”

Grup en son 2016 yılında Blue & Lonesome isimli bir cover albümü çıkarmış, 2012 yılında GRRR! derleme albümündeki iki yeni şarkıdan (“Doom and Gloom” ve “One More Shot”) beri orijinal müzik üretmemişti. Tamamı orijinal eserlerden oluşan son albümleri ise 2005 yılında piyasaya sürülen “A Bigger Bang”.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…