Damadın altın varaklı kalorifer peteği!

27 Mart 2020
Damadın altın varaklı kalorifer peteği!

Esnaf, çiftçi, tüccar, işçi ve emekliler Koronavirüs salgınının ortasında yapayalnız bırakıldı. Bu da yetmezmiş gibi hükümet Kanal İstanbul'un ilk etap ihalesini düzenledi. Bakanlar yeni binalarının tamamlanması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Siz teveccühte bulunursanız biter efendim!" diyor. Şimdi de Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak vatandaşa nispet yaparcasına bir fotoğraf paylaştı.

Koronavirüs salgınına karşı halka "Kendi OHAL'inizi ilan edin" tavsiyesini verip "evde kal" çağrısı yapıyor. Ancak o kadar kolay değil. Evde kalmak, milyonlar için aç kalmak anlamına da geliyor. Bu gerçeği görmezden gelerek gereğini yapmayanların "evde kal" çağrıları da anlamsızlaştıkça anlamsızlaşıyor.

Koronavirüse karşı açıklanan 'tedbir' paketlerin adresi çoğunlukla patronlar olurken, hastalık tehlikesine rağmen çalışmak zorunda olan milyonlar özellikle de meselenin muhataplarından olan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan bir haber bekliyor.

Ancak, bu çığlığın Berat Albayrak'a ulaşmasını engelleyen bir şeyler olabilir.... Gazeteci Celal Eren Çelik, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak‘ın video-konferans yaptığı esnada çekilen bir fotoğrafındaki ayrıntıyı yakaladı. Nerede çekildiği anlaşılmayan fotoğrafta Albayrak'ın arkasında duran kalorifer peteklerinden birinin satış fiyatına bir internet araştırmasıyla ulaşan Çelik, bunu sosyal medya hesabından paylaştı.

Çelik bu bilgileri takipçilerine "Damat Berat Bey'in bir altın varaklı kalorifer peteği ile 4 kişilik bir aile en az 8-9 ay "hayatı eve sığdırabilir" sözleriyle aktardı. Ayrıca Çelik, "Bu varaklı kalorifer işi Dolmabahçe'ye bağlanır, 'Varaklar da Osmanlı'dan' denilir olur biter..." uyarısını da yapmayı ihmal etmedi.

Albayrak’ın arkasında bulunan altın varaklı kalorifer peteğinin piyasadaki satış fiyatının 47 bin lira olduğuna dair ekran görüntüleri paylaşıldı.
 
VATANDAŞA BEDAVA KOLONYA!
 
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümeti Koronavirüs salgını sebebiyle ücretsiz izne zorlanan ve işten çıkarılan işçilere herhangi bir destek vermedi.
 
Yardım paketinde 65 yaş üstüne bedava kolonya ve 500 bin liralık konut kredisinin peşinat tutarının yüzde 10’a indirilmesi haricinde doğrudan bir yardım yok. Sadece krediler ve kredi kartı ödemeleri gecikme faizi alınmak şartı ile 3 ay ertelendi.
 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…