HDP’li 4 belediyeye kayyım atandı, eşbaşkanlar gözaltına alındı

23 Mart 2020
HDP’li 4 belediyeye kayyım atandı, eşbaşkanlar gözaltına alındı

HDP’li Batman, Silvan, Lice ve Ergani belediye eşbaşkanları görevden alınarak yerlerine kayyım atanırken, belediye eşbaşkanları da evleri basılarak gözaltına alındı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetiminde bulunan Batman, Silvan, Lice ve Ergani belediyelerine İçişleri Bakanlığı’nın kararıyla kayyım atandı. Belediye binaları sabah saatlerinde polislerce ablukaya alınırken, belediyelerin önündeki caddeler trafiğe kapatıldı, belediyelere giden personeller de binalara alınmayarak evlerine gönderildi.

Belediyelere kayyım atamalarıyla birlikte belediye eşbaşkanlarının da evlerine baskınlar düzenlendi. Alınan bilgilere göre, şimdiye kadar evlerine baskın yapılan belediye eşbaşkanlarından Silvan Belediye Eşbaşkanı Naşide Toprak ve Ergani Belediye Eşbaşkanı Ahmet Kaya gözaltına alındı.

Resmi açıklama için gerekçeli kararın beklendiği öğrenildi.

Belediyenin eş başkanlarına ulaşan gazeteci Altan Sancar, şu bilgiyi paylaştı: Diyarbakır Eğil Belediyesi’ne de kayyum atandığı bilgisi geldi. Eş başkanlar bilgiyi doğrularken, resmi açıklama için gerekçeli kararın beklendiğini öğrendik.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…