TSK, İdlib'in güneyindeki İran ve Hizbullah mevzilerine saldırdı!

1 Mart 2020
TSK, İdlib'in güneyindeki İran ve Hizbullah mevzilerine saldırdı!

''28 Şubat Cumartesi gecesi, Türk ordusu, dolayısıyla NATO personeli, İdlib'in güneyindeki İran Devrim muhafızlarının oluşturduğu Direniş Merkezine saldırdı. Oradaki Suriyeli subaylara ek olarak, birkaç Lübnanlı Hizbullah savaşçısı da hedef alındı.''

PressTv adlı haber sitesi, El-Manar'a dayanarak, 8 muhafız ve Hizbullah direnişçisinin TSK baskınında öldüğünü duyurdu. Haberde, "gün boyunca Türk işgal ordusu Suriye ordusu karargahını ve Hizbullah'ı İsrail ile mükemmel bir koordinasyon içinde hedef almaya devam ettiği'' ifadesi kullanıldı.

İsrail iki gün önce Suriye'nin Kuneytra, Kahtaniye ve Hurriye'deki askeri hedeflere füzeler fırlatmıştı. Dün de Suriye'ye ait bir uçaksavar bataryasını vurduklarını İsrail ordusu açıklamıştı.

Türkiye'nin İran ve hizbullah mevzilerine saldırmasını doğrulayan diğer kaynak Vatan Partisi genel başkanı DOğu Perinçek.. 
Perinçek yaptığı açıklamada, İdlib'deki olayları Erdoğan'ı müttefikleri, Rusya ve İran'dan uzaklaştırmak için bir Amerikan-İsrail tuzağı olarak nitelendirdi.

"Biz uyarıyoruz, Türkiye için bir tuzak kurdular. Baskı yaptılar ve Ankara ile Recep Tayyip Erdoğan'ı tuzağa düşmeye ittiler. Sadece Türkiye değil, Suriye, Irak, Rusya ve İran dahil komşularımız da ciddi bir tehditle karşı karşıya. Bu tuzak da onları tehdit ediyor.'' dedi.

Presstv haberi şöyle devam ediyor: İran, başlattığı tehlikeli oyunu hemen sona erdirmek için Türk devletine yeni bir ültimatom yayınladı: Suriye'de konuşlanan İran askeri danışmanlarının komutanlığına yönelik topçu ateşinin sürmesini " İran ve İran yanlısı güçlerin pozisyonlarına karşı Türk ordusunun saldırısını" kınadı, Türkiye'yi İdlib'de" rasyonel bir tutum tercih etmeye "çağırdı.

El Meyadin, Şam'daki İran Komuta Merkezi, savaşın başlangıcından beri kendini hiç doğrudan ifade etmediğini, ilk kez bugün devam eden bombardımanı kınayan bir basın açıklaması yayınladı. Bildiride şu vurgular dikkat çekiyor:

"Cumartesi sabahından bu yana, güçlerimize saldırmalarına rağmen,İdlib'deki Türk askerlerini hedeflememelerini emrettik. Askerlerimiz bu nedenle Türk askerlerini hedef almamaya dikkat ediyor, ancak Türk ordusu pozisyonlarımıza ve üslerimizde topçu ateşine devam ediyor "dedi.
Suriye'deki İran Komuta Merkezi böylece Türkiye'yi "rasyonel hareket etmeye" ve "Suriye ve Türk uluslarının çıkarına" çağırıyor.

Birliklerimiz, konumlarının Türkiye tarafından bombalanmasına mükemmel bir şekilde cevap verebiliyorlar, ancak hiyerarşinin emirlerine uyarak kendilerini kısıtladılar. " 

Zor şartlarıa rağmen, Suriye hükümetinin, halkının ve ordusunun, Suriye topraklarının tamamen kurtulmasına ve tamamen temizlenmesine kadar terörizmi sona erdirmesi için burada duracağız. Bu nedenle Türkiye'deki tüm partileri Suriye'ye karşı süren düşmanlık ve saldırıların yaratacağı büyük tehlikeyi düşünmeye ve anlamaya çağırıyoruz ”dedi.

Cumartesi günü, Türk cumhurbaşkanı Rusya'ya "Suriye'den çıkması" için bir itiraz başlattı, "Türk birlikleri Esad rejimini sonlandırdı". Siyasi gözlemciler, şu anda ABD ve İsrail'in eline geçen Türkiye'ye eşi görülmemiş bir ültimatom olan CGRI Kudüs Gücü'nün basın açıklamasından görüyorlar.

Idlib: le 3ème fiasco d'Ankara

İran, Müslüman askerlerin, özellikle de Türk askerlerinin, komşu bir ülkenin kanını dökmeme ilkesine sahip olduğu için durum açıkça zor. Ancak Ankara, en kötüsüne yol açabilecek akılsızca yol başlattı. Gerçekten de Kudüs Gücü'nün Türk birliklerine ve paralı askerlerine yönelik Türk ordusu ve NATO müttefikleri için bir Ain el-Esad bis yapabilecek yüzlerce füzesi var. Erdoğan fazla ileri gidemez ”diyor PressTv.

Suriye İdlib'de Suriye savaş uçakları tarafından düzenlenen bir hava saldırısındaresmi açıklamaya göre en az 36 Türk askeri öldürüldü ve 30'u kişi yaralandı. Rusya Savunma Bakanlığı, "Suriye kuvvetleri Bihon kasabası yakınlarındaki İdlib bölgesini bombaladı, Türk kuvvetleri orada bulunmaması gereken teröristlerin yanında mevcuttu" dedi.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…