CHP’den flaş karar! Boykotu delen 3 isim ihraç talebiyle disipline sevk edildi

13 Şubat 2020
CHP’den flaş karar! Boykotu delen 3 isim ihraç talebiyle disipline sevk edildi

Boykot kararına rağmen CNN Türk yayınına katılan CHP'li Ümit Kocasakal ve Mehmet Sevigen, kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi.

Bir dönem CHP Genel Başkanlığı için aday olan eski İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, geçen günlerde Başak Şengül’ün CNN Türk’teki programına katılmıştı.

Eski CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen ise A Haber’de bir programa katılmıştı.

CHP'den MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI DURSUN ÇİÇEK'İN KIZI İREM ÇİÇEK

CNN Türk boykotunu delen bir diğer isim ise Avukat İrem Çiçek oldu. Çiçek, CNN Türk’te dün akşam yayımlanan FETÖ ile ilgili Tarafsız Bölge programına katıldı.

Babası Dursun Çiçek bir dönem CHP'den milletvekiliği yapan kendisi de CHP’den milletvekili aday adayı olan Çiçek, kendisine gelen tepkilerin ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

İrem Çiçek kendisini şöyle savundu:

“CHP’de bir görevim yok. Avukatlık mesleğime devam ediyorum. Boykottan haberim var. Daha önce olduğu gibi doğru bildiğimizi her mecrada anlatmaya devam."

KARAR 3 ŞUBAT’TAKİ TOPLANTIDA ALINDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, 6 Şubat’ta düzenlediği bir basın toplantısıyla CNN Türk’ü iktidarın çıkarları doğrultusunda yayıncılık yapmakla suçlayarak hiçbir CHP’linin artık kanala çıkmayacağını açıklamıştı.

Tuncay Özkan, CHP Merkez Yönetim Kurulu’nun 3 Şubat 2020 tarihinde yaptığı toplantıda “partiye ve partililere tuzak kurma, kötü gösterme ve gerçekleri çarpıtma gayretleri nedeniyle kanalın yayın ve programlarına katılınmaması” kararı aldığını duyurmuştu.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…