'İşte Türkiye’nin Libya’ya gönderdiği IŞİD'cilerin isimleri'

13 Şubat 2020
'İşte Türkiye’nin Libya’ya gönderdiği IŞİD'cilerin isimleri'

Libya Ulusal Ordusu Sözcüsü Ahmed el-Mismari, Türkiye'nin El Kaide’ye bağlı El Nusra ve IŞİD militanlarını Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne destek vermeleri için Trablus’a gönderdiğini isim listesiyle açıkladı.

Hawarnews'in aktardığına göre Mismari, “Türkiye'nin Suriye'den Libya'ya göndermek üzere hazırladığı ve 229 teröristin isminin olduğu bir liste hazırladığı bilgisini edindik. Çetelerin bir kısmı, Trablus’a ulaştı bir kısmı ise Libya’ya gitmek için hazırlık içindedir” dedi.

Haberde, Mismari’nin açıkladığı Libya’ya ulaştığı iddia edilen militanların isimleri şöyle açıklanıyor:

Usama El-Seyid Qasim: Mısırlı ve Ebû El-Hars El-Misrî kod ismiyle tanınıyor. Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Enver Sedat’ın öldürülmesine ilişkin davada 50 yıl hapis cezası aldı. Mısır güvenlik güçleri tarafından aranan çete üyesi, 2013’te Libya’ya kaçıyor ve Bingazi’de Ensar El Şeria örgütüne üye oluyor. Burada El Nusra terör örgütünün komutanı olan çete üyesi,  daha sonra Heyet Tahrir El Şam’a katılıyor. Türkiye ve Katar istihbaratı ile çalışan çete üyesi, Türkiye ve ardından Suriye’ye gidiyor. Şuan ise Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne destek için Libya’da kalıyor.

Bilal Bin Yusif Bin Mihemed El Şawaşi: Ebu Yihya Zekeriya olarak tanınıyor. Tunuslu olan çete üyesi, 2013’te Libya’ya ardından Türkiye’ye gidiyor. Suriye’de Bab’da El Nusra çeteleri arasında ortaya çıkan çete üyesi daha önce IŞİD’e katıldı. Ardından IŞİD ile bağlantısının koptuğu ve Türkiye’ye gittiği belirlendi. IŞİD, çete üyesinin Türkiye’ye gitmesi ardından Kuzey Afrika’dan çok sayıda IŞİD ile birlikte tutuklanmasını emretti. Çete üyesi şimdi ise Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne destek vermek amacıyla Libya’da bulunuyor.

Abdullah Mihemed El Anzi: Ebu Mihemed El Cizrawi kod ismiyle tanınıyor. 1993 yılında Suudi Arabistan’da doğdu. 2015’te Türkiye’den Suriye’ye geçerek IŞİD’e katıldı. Daha sonra Suriye ordusuna karşı Şam ve Humus’ta savaştı. İsûd el Adnani adlı çetelerin sözde emiri oldu. 2017’de Ezaz’a giderek Ehrah El Şerqiye çete grubuna katıldı. Güvenlik güçleri tarafından aranan çete üyesi Trablus’ta Ulusal Mutabakat Hükümeti güçleri arasında yer alıyor.

Yihya Tahir Ferxali: Mısırlı ve Ebu El Ferac El Ferxali kod adıyla tanınıyor.  El Kaide’ye bağlı Ehrar El Şam çetelerinin sözde şeriat bürosu başkanıdır. “El Fetih Tugayları” adı altında 9 tugay kurdu. Bu tugayların büyük bir kısmı Libya’da bulunuyor.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…