Erdoğan rejimi, lafta kınıyor ama resmen IŞİD vahşetine tavır almıyor..

28 Haziran 2015
Erdoğan rejimi, lafta kınıyor ama resmen IŞİD vahşetine tavır almıyor..

KATLİAMI YAPANLAR TÜRKÇE KONUŞUYORLARDI, BUNU DA BİR AÇIKLASANIZ --Başından beri Suriye'de zulme uğrayan insanları göç ettirmeyi politika haline getiren, bunu saldırganlığının örtüsü olarak kullanan Erdoğan rejimi, her fırsatta saldıya uğrayan, tehtid altında olanları Türkiye'ye getirmekle, yaralıları hastanelere taşımakla övünüyor. Ama IŞİD vahşetini resmen kınamaktan kaçınıyor..

IŞİD'in Kuveyt ve Tunus'ta gerçekleştirdiği saldırıları kınayan Başbakanlık, bu saldırılardan bir gün önce çetelerin Kobanê'de 200 sivil insanı baskınla öldürdüğü katliamı ise görmemezlikten geldi.

Başbakanlık Basın Müşavirliği'nden, IŞİD'in Kuveyt ve Tunus'ta gerçekleştirdiği saldırılara kınama geldi. Müşavirliğin ayrı ayrı yayınladığı iki açıklamada, IŞİD'in Kobanê'ye dönük gerçekleştirdiği ve 200'ü aşkın sivilin yaşamını yitirdiği "terör" saldırısı ise görmezden gelindi.

Kuveyt'te gerçekleşen saldırının kınandığı açıklamada, "Kuveyt'te 26 Haziran günü Cuma namazı sırasında İmam Sadık Camii'nde gerçekleştirilen terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Bu menfur saldırıda hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifa diliyoruz. Bu vahşi saldırı sadece kardeş Kuveyt'in değil, tüm İslam aleminin huzurunu ve ahengini hedef almıştır" ifadelerine yer verildi.

Tunus'ta gerçekleştirilen saldırıya ilişkin kınamada ise "Tunus'ta meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Tunuslu kardeşlerimizin istikrar, barış ve kalkınma yolunda bölgeye ilham kaynağı olan kazanımlarını baltalamayı hedefleyen bu vahşi saldırıyı yapanlar amacına asla ulaşamayacaktır" denildi.

Öte yandan IŞİD'in sosyal medyada yayınladığı videolarda militanların Türkçe konuştuğu görüntüler ortaya çıktı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde bir grup IŞİD militanı Kobani’ye saldırıyor. Aralarında Türkçe konuştuğu görüntülenen militanlardan biri Türkçe olarak “Evet, bugün 3 koldan Kobani’ye saldırdık… Allah’ın izniyle şuanda kuşatma altındaki kafirler saklanıyorlar” dedikten hemen sonra Kobani’ye kurşun yağdırıyorlar… Bomba yüklü araçları patlatan ve canlı bomba saldırıları da yapan IŞİD öğle saatlerine kadar çatıştığı kentten kaçarken ardında 146 ölü, 100’den fazla yaralı bıraktı.

ÇAVUŞOĞLU 700 TÜRK VAR DEMİŞTİ

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, IŞİD bünyesinde 500-700 arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu açıklamıştı.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…