AA’ya Kobane soruları: Sabah 4’te o bölgeyi neden izliyordun?

25 Haziran 2015
AA’ya Kobane soruları: Sabah 4’te o bölgeyi neden izliyordun?

AA'YA GÖRÜNTÜLERİ IŞİD Mİ SERVİS ETTİ? --IŞİD tarafından Kobane'ye yönelik sabaha karşı düzenlenen saldırıda patlama anını sadece Anadolu Ajansı (AA) yakalayabildi. ANHA, ANF, DİHA, ROJNEWS haber ajansları başta olmak üzere en az yüze yakın Kürt medya çalışanı o bölgede görev yapıyorken AA muhabirlerinin sabahın 4’ünde Kobane’yi gözlemesi dikkat çekici ve manidar.

Kobane’de, IŞİD militanları şehrin üç tarafından saldırı düzenlerken, Mürşitpınar sınır kapısı yakınlarında da bomba yüklü araç patlatıldı.

Sabaha karşı gerçekleştiği belirtilen patlamaya ilişkin görüntüler devletin resmi ajansı AA tarafından çekildi ve servis edildi. Sabahın 4’ünde Kobane’yi gözlemesini manidar bulan gazeteci Sedat Yılmaz, “Yoksa bu görüntüleri DAİŞ mi servis ettirdi?” diye sordu.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı1. Sabah saat 4 gibi Kobanê'ye yapılan bombalı saldırıyı AA kameralarına yansımış? AA o saate o bölgeyi ne diye izlemiş?

2. AA muhabirlerinin sabahın 4'dünde Kobanê yi gözleme nedeni ne? yoksa bu görüntüleri DAİŞ mi servis ettirdi?

3. Sabah saat 4 gibi Kobanê'ye yapılan bombalı saldırıyı AA kameralarına yansımış? AA o saate o bölgeyi ne diye izlemiş?

4. AA o bölgede sabit kamera yerleştirmemişse o patlama anını nasıl bu kadar sarsıntısız ve hedefe odaklı çekmiş?

5. Devletin resmi ajansı AA Kobanê saldırı anını servis etti. AA bombalamanın yapılacağını nereden biliyordu?

6. ANHA, ANF, DİHA, ROJNEWS haber ajansları başta olmak üzere en az yüze yakın Kürt medya çalışanı o bölgede görev yapıyor ama sabahın köründe

7.Yetkililer Urfa valisi ve AA, Kobanê saldırısı hakkında "susma hakkını" kullansa daha iyi olur. Çünkü konuştukça batıyorlar

8.Bir gazeteci olarak söylüyorum. O görüntüler kesinlikle güvenlik kamerası değil, insan eliyle çekilmiş görüntülerdir.

9. Diyarbakır'da gazeteciler satırlı saldırıya uğrayınca 4 zırhlı aracın kameraları bozuk oluyo. Sınır kapısında DAIŞ için özel çekim yapılıyo!

 

DAIŞ (IŞİD) çetesi Türk askerinin üniformasıyla saldırdı!

KOBANİ – Kobani’ye sabah saatlerinde Türkiye’den sızarak sivil halka saldıran DAIŞ çetelerinin Türk askerlerinin üniformalarını giydikleri belirlendi.

Kobani’ye bu sabah saat 04.0’da Mürşit Pınar Kapısı ve Kaniya Kurda’dan saldırı düzenleyen ve sivil katliamı gerçekleştiren DAIŞ çetele

rinin Türk askerlerinin üniformalarını giydikleri, türk askerleri gibi traşlı oldukları ortaya çıktı.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…