Örümcekler, Dünyanın En Güçlü Fiber’ini Üretti!

12 Mayıs 2015
Örümcekler, Dünyanın En Güçlü Fiber’ini Üretti!

Bilim dünyası yeni bir test ile bir kez daha yerinden oynadı! Bilim insanları örümcekler ile dünyanın en güçlü fiberini üretti…

İnternet ve haberleşme teknolojisinin son harikası olan Fiber kablolar, günümüz internet hızlarının ülkemiz de dahil 1000 Mbps’e ulaşmasına olanak sağlıyor. Teknoloji dünyasının olmazsa olmazı haline dönüşen Fiber maddesi, yapılan son testlerin ardından kaynaklarını doğaya ve doğada yaşayan canlılara çevirdi.

Veri iletimi için bilim adamları her gün yeni bir projeyle karşımıza çıkarken son gelişme de örümcekler ile fiber teknolojisi arasında yaşandı. Doğanın dengesini sağlayan ve muntazam ağ örme yeteneğiyle tanıdığımız örümcekler ile fiber teli üretildi.

Populer Science’da yayımlanan bir habere göre bilim insanları bir araya gelerek Grafen, Karbon nanotüp ve sudan oluşan bir karışımı örümceğe püskürttü ve örümceklerin ürettiği ağ ipi, fiber niteliği taşıdı.

Kendi ağırlığından binlerce kat fazlasını ördüğü ağlarda hareketsiz bırakmayı başaran örümceklerin güçlü ağları, bilim adamları sayesinde dünyanın en güçlü fiber maddesinin üretilmesini sağladı. Populer Science’a göre bilim adamları bu fiber ipini endüstriye dönüştürebilirse, çığır açılacağını paylaştı.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…