16 yaşındaki kıza 2 yıl boyunca tecavüz eden 8 uzman çavuşa 'iyi hal' indirimi!

29 Mart 2015
16 yaşındaki kıza 2 yıl boyunca tecavüz eden 8 uzman çavuşa 'iyi hal' indirimi!

Yargının, kadına yönelik şiddet ve tecavüz davalarında artık gelenek haline getirdiği ‘iyi hal’ indirimi, Bingöl’de sekiz uzman çavuşun 16 yaşındaki E.A.’ya tecavüz suçlamasıyla yargılandığı davada da uygulandı. İki uzman çavuşun beraat ettirildiği davada, Y.A.’ya verilen 8 yıl 9 ay 15 gün hapis cezası da ‘iyi hal’ nedeniyle 7 yıl 3 ay 15 güne indirildi.

Bingöl’de, 16 yaşındaki E.A.’ya iki yıl boyunca tecavüz ettikleri iddiasıyla ‘tutuksuz’ yargılanan sekiz uzman çavuşla ilgili davada karar çıktı.

İki sanığa beraat, bir sanığa ‘iyi hal’ indirimi

Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi’nde 27 Mart’ta görülen karar duruşmasında mahkeme, ‘Mağdurun çocuk olması’, ‘Suçu cinsel amaçla işlemek‘, ‘Değişik zamanlarda bir kişiye karşı aynı suçun birden fazla kez işlendiği’, ‘Çocuğun basit cinsel istismarı’ ve ‘Reşit olmayan ile rıza ile cinsel ilişki’ suçlarından sanık uzman çavuşlar M.K. ve H.Y.’ye 1 yıl 3 ay, S.K.’ye 1 yıl 10 ay 15 gün, M.T.’ye 2 yıl 6 ay, İ.Y.’ye 6 yıl 8 ay, Y.A.’ya 8 yıl 9 ay 15 gün hapis cezası verdi. Ancak Y.A.’ya verilen bu ceza ‘iyi hal’ gerekçe gösterilerek 7 yıl 3 ay 15 güne düşürüldü. Mahkeme, sanıklar K.U. ile O.G. hakkında ise beraat kararı verdi.

Tutuksuz yargılanmışlardı

Jandarma Genel Komutanlığı, 16 yaşındaki E.A.’ya tecavüzle suçlanan sekiz uzman çavuşun yargılandığı dava kamuoyuna yansıyınca bu isimlerin Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişiğinin kesildiğini açıklamış, sanıkların tutuksuz yargılanması uzun süre tartışma konusu olmuştu.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…