Faysal Mikdad, 'İnsanlık, Batı’nın dar görüşlü ve aptalca politikalarının acısını çekiyor'

6 Eylül 2014
Faysal Mikdad, 'İnsanlık, Batı’nın dar görüşlü ve aptalca politikalarının acısını çekiyor'

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad: Suriye savaşının uzun sürmesinin sebebinin Batılılarınve onların uşaklarınınbinlerce vatandaşına cihatçı gruplara katılmaları için kolaylık sağlamas,ciğer yiyen teröristlere silah ve para yardımı yapmasıdır.

Lübnan’da yayımlanan el-Bina gazetesine makale yazan Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, Suriye’deki silahlı gruplardan petrol satın almaya devam edilmesinin teröre verilen desteğin açık bir kanıtı olduğunu söyledi.

Faysal Mikdad, yazısında “Şu an Batı hükümetleri ve onların maşaları, IŞİD Avrupa’ya yaklaştı diye feryat ediyor, silahlı grupların temsilcileri de Batılı efendilerinin sloganlarını tekrar ediyor. Nusra ve IŞİD onların müttefikiyken, şu an bu gruplarla mücadele çağrısı yapıyorlar” dedi.

Terörle mücadele yolunun Suriye’nin ulusal egemenliği çerçevesinde ve Suriye yönetimiyle koordinasyon içerisinde açık olduğunu belirten Mikdad, IŞİD’in ortaya çıkmasına ABD’nin Afganistan ve Irak savaşlarının neden olduğunu belirterek Avrupa ülkelerinin “Suriye savaşı uzun sürdüğü için IŞİD ortaya çıktı” iddiasının yanlış olduğunu söyledi.

Faysal Mikdad, “İnsanlık, Batı’nın dar görüşlü ve aptalca politikalarının acısını çekiyor” ifadesini kullandığı yazısında Suriye savaşının uzun sürmesinin sebebinin Batılıların ciğer yiyen teröristlere silah ve para yardımı yapması olduğunu söyledi ve “Batılı ülkelerin ve onların uşaklarının binlerce vatandaşına cihatçı gruplara katılmaları için kolaylık sağlaması Suriye krizinin uzun sürmesinin asıl sebebidir” dedi.

Avrupa’nın Suriye’deki silahlı gruplardan petrol satın alma kararına da değinen Faysal Mikdad, “Avrupa Birliği, Suriye’deki silahlı gruplardan petrol satın alınmasına izin vererek ve Suriye’ye ekonomik ambargolar dayatarak teröre resmen destek verdiğini göstermiştir” dedi.

Suriye’de 2011’de başlayan krizin dışarıdan yapılan müdahalelerden kaynaklandığını vurgulayan Mikdad, Suriye’nin teröre karşı savaştığını ve Cenevre konferanslarının önceliğinin de terörle mücadele olması gerektiğini söyledi.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…