IŞİD Rojava'da çoluk çocuk demeden katliam yapıyor!!

29 Mayıs 2014
IŞİD Rojava'da çoluk çocuk demeden katliam yapıyor!!

Rojava'nın Serekaniye kentine bağlı köy ve mezralarda kadın ve çocuklar AKP devleti ile özellikle Til Ebyad ve Cerablus taraflarında yakın ilişkiler içerisinde olan IŞİD tarafından katledildi.

Rojava'dan gelen katliam haberleri sosyal medyayı salladı. Gelen haberlere göre IŞİD'e bağlı güçler, Rojava'da dün akşam katliam yaptı.

Kürtçe yayın yapan haber ajansları ve internet sitelerinin bölgedeki kaynaklarına dayandırdığı haberlerine göre Rojava'nın Serekaniye kentine bağlı köy ve mezralarda birkaç gündür devam eden olaylar dün akşam saatlerinde şiddetlendi. Saldırıların sonuncusu, Serekaniye'nin 20 kilometre batısındaki Tilliye köyüne gerçekleştirildi. Kürtçe yayın yapan kaynaklar, sayıları henüz bilinmeyen onlarca kişinin kadın veya çocuk ayrımı gözetmeksizin IŞİD militanlarınca katledildiğini duyurdu.

Yaşanan bu olayın ardından bölgedeki Kürt gücü YPG de IŞİD'e karşı harekete geçti. YPG ile İŞID çeteleri arasında bölgede şiddetli çatışmaların yaşandığı ve çatışmaların halen sürdüğü öğrenildi.

Çeteler Til Xenzir ve El Rewiye köylerine de saldırmak isteyince YPG güçleri ile karşılaştı. Çıkan çatışmalarda onlarca çete üyesinin öldürüldüğü bildiriliyor. YPG'nin çatışmalara ilişkin açıklama yapması bekleniyor.

Sosyal medyada ise katliama ilişkin kan donduran kareler paylaşıldı. Haber siteleri öldürülen 15 sivilin Serekaniye'deki Roj Hastanesi'ne getirilen cesetlerini görenlerin ağıtlar yaktığını bildirdi.(Hurriyet,ANF)

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…