Perinçek: 'PKK örgütünü dağıtsın, Öcalan da dahil bir genel af çıkaralım'

9 Nisan 2014
Perinçek: 'PKK örgütünü dağıtsın, Öcalan da dahil bir genel af çıkaralım'

CNN TÜRK'te 5N1K programında Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtlayan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "PKK silahları bıraksın, herkes dağdan insin, normal yurttaş haline gelsin. PKK örgütü dağıtsın. Bir genel af çıkaralım" dedi.

Cüneyt Özdemir'in "Bu 'Genel Af'a Abdullah Öcalan da dahil olsun mu sizin planınızda" sorusu üzerine Doğu Perinçek şu yanıtı verdi: "Şimdi efendim bakın. Genel af ne demek? Kanunları insanların hepsine uygulamak zorundasınız. Şöyle bir kanun olmaz; "Herkes eşittir ama Cüneyt Özdemir eşit değildir. Böyle bir kanun olmaz"

Çözüm süriciyle ilgili konuşan Doğu Perinçek, "Abdullah Öcalan bir şey söylemiyor, Hakan Fidan söylüyor. Kamuoyu şunu iyi tespit etsin. Abdullah Öcalan diye bir şahıs yok. Hakan Fidan diye bir onu söyleten kullanan merkez var, MİT var. Öcalan çok açık bir şekilde MİT'in avucunda" diye konuştu.

PKK ile görüşerek Türkiye'nin hiç bir sorunun çözemezsiniz diyen Perinçek, "barış süreci diye bir şey yok" dedi.

Cüneyt Özdemir, Doğu Perinçek'e neden tahliye olduktan sonraki ilk röportajlarından birini Yeni Akit gibi kendisine karşıt, hatta kendisini hedef almış bir gazeteye verdiğini sordu. Doğu Perinçek, kendi fikirlerini öğrenmek isteyen yayınlar arasında fikirleri bakımından ayrım yapmama prensibi olduğunu belirtti.

Perinçek konuyla ilgili olarak, "Siz beni çağırdınız da size röportaj vermedim mi? Ben çıktıktan sonra birkaç tv benimle görüşmek istedi. Ben söz verdiğim halde, yukarıdan talimat geldi, seçime giden ortamda Doğu Perinçekle konuşamayız dediler. Benim bir prensibim var. Benim için Akit Gazetesi okuruyla CNN Türk izleyicisi arasında bir fark yok. Hepsi benim yurttaşım. Benim görüşümü kim öğrenmek istiyorsa onunla konuşurum" dedi.


 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…