Casus 4 kişiden biri mi?

28 Mart 2014
Casus 4 kişiden biri mi?

Dinlemelerle ilgili kritik gelişmeler --Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in, yaptıkları toplantının dinlenmesi Türkiye gündemine bomba gibi düştü.

Ancak dinlemelere karşı uygulanan güvenlik protokollerine rağmen toplantının nasıl kaydedilebildiği henüz netleşmedi.

13 Mart'ta Bakan Davutoğlu'nun odasında gerçekleştiği öğrenilen toplantının hemen ardından MİT, Genelkurmay ve Dışişleri yetkililerinin katıldığı ikinci bir toplantı daha yapıldığı da öğrenildi. Bugüne kadar kaç toplantının kayda alındığı ise henüz bilinmiyor.

Özellikle Hakan Fidan'ın katıldığı bu ve benzeri toplantılar öncesinde, toplantının yapılacağı salonlarda dinlemelere karşı "güvenlik taraması" yapıldığı ve sinyal kesici kullanıldığı öğrenildi.

Buna rağmen Türkiye siyasetine damga vuran ses kayıtlarının ortak aktörü Hakan Fidan oldu. Hatırlanacağı gibi aylarca gündemi meşgul eden Oslo görüşmelerinde de yine baş aktör Hakan Fidan'dı.

Dinleme konusunda üzerinde durulan en güçlü ihtimalin, toplantının yapıldığı salonun yakınına yerleştirilen mobil bir dinleme aracı olduğu söyleniyor.

Ses kaydının internete düşmesinden sonra yapılan böcek taramasında da herhangi bir sonuca ulaşılamadı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Bunu yapanların, Suriye rejimiyle iş birliği içinde oldukları aşikar, El-Kaide ile de iş birliği içindeler. O toplantı, IŞİD'in oradaki askerlerimize yönelik güvenlik tehdidi karşısında, terör yapılanmasına dönük olarak tedbirlerin konuşulduğu bir toplantı" açıklamasında bulundu.

CEMAAT MEDYASI NEDİYOR
Cemaat medyası "yapanlar bulunsun" şeklinde bir tavır takınırken Cemaat'e yakın birçok yazar Twitter'dan "dinleyen o dört kişiden biri" ifadelerini kullandı. Yani Cemaat "hain içinizde" mesajı veriyordu. Devlet erkanı ise yine "Cemaat"i işaret etti.

Ancak her halükarda dinleyen kişinin toplantı odasından olmasa da toplantı odasına rahatlkla ulaşan biri olduğu aşikar.

Mehmet Baransu ve Cemaat'e yakınlığıyla bilinen fenomen hesaplardan biri olan Fuat Avni şunları yazdı:

Odatv

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…