Türkiye ve Katar’ın IŞİD’e militan gönderdiğine dair resmi belge yayımlandı!

28 Ocak 2014
Türkiye ve Katar’ın IŞİD’e militan gönderdiğine dair resmi belge yayımlandı!

IRAK'A YÖNELİK KONTRA FAALİYETİNİN BELGESİ 10 OCAK 2014 TARİHLİ -Katar büyükelçiliğinin Libya'dan devşirdiği militanları Türkiye ile koordineli bir şekilde Irak'a savaşması için gönderdiğini gösteren resmi bir belge yayımlandı.

Bir Arap forum sitesinde yayımlanan ve Katar'ın Trablus büyükelçiliğine ait olduğu iddia edilen belgede Libya'dan gönderilen 1800 teröristin Türkiye üzerinden Irak'a gönderilmesi için Türkiye ile koordinasyon kurulması isteniyor.

Çok net olarak gözükmemekle birlikte 10 Ocak 2014 tarihli olduğu sanılan belgede şu ifadelere yer veriliyor.

"Katar Devleti Trablus Elçiliği

Katar, Doha, Dış İşleri Bakanlığına, Arap İlişkileri/İşleri Müdürü Sayın Kardeşime

Konu: Irak'ta Savaşacak Gönüllülerin Hazırlanması

Siz ekselanslarına; özellikle Bingazi, Zaviye, Misrata ve Zintan kamplarında, askeri/savaş ve ağır silah kullanma eğitimlerini, Irak'ta savaşmak üzere tamamlayan Fas ve Kuzey Afrika uyruklu gönüllü savaşçıları (1800) bilgilerinize sunarız. Bu savaşçıların Libya limanlarından Türkiye'ye ve oradan da Kürdistan toprakları üzerinden olmak üzere, Irak'a girişlerini, önümüzdeki hafta 3 parti halinde olmasını öneriyoruz.

Türk tarafıyla, savaşçıların kabul edileceği uygun liman için koordine olmanızı ve savaşçıları göndermek üzere münasip zamanları bildirmenizi rica ederiz.

Bilgilerinize arz ederiz.

Nayef Abdullah El-İmadi

Maslahatgüzar

ydh

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…