El Kaide Halep’te Irak-Şam İslam Devletini kurmaya başladı!

14 Ekim 2013
El Kaide Halep’te Irak-Şam İslam Devletini kurmaya başladı!

El kaide bağlantılı Irak-Şam İslam Devleti adlı örgütün Halepli aşiretlerden biat (egemenliği kabul ettirme) toplamaya başladığı bildirildi.

El Alem televizyonu, el-Kaide yanlısı sitelerin Irak-Şam İslam Devleti'nin Halepli aşiretlerden biat topladığını gösteren videolar yayımladığını bildirdi.

"Irak-Şam İslam Devleti güçleri Şam aşiretlerinin misafiri" başlığı altında yayımlanan görüntülerde örgütün temsilcisinin Halep'teki aşiretlerden Ebubekir el-Kureyşi (Bağdadi) için biat aldığı görülüyor.

Yayımlanan görüntülerde Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) temsilcisinin aşiret liderlerinin katıldığı törende Suriye'ye Suriyeli olmayanların hakimiyet kuracağı yönündeki endişeleri gidermeye yönelik bir konuşma yaptığı ve "Ebubekir Kureyşi, Şam'a, Şamlı olmayan hiç kimsenin hakim olmayacağı konusunda söz vermiştir. Zaferden sonra Emiriniz kesinlikle siz ‘Ensar'ın' (Suriyelilerin) arasından seçilecektir. Diğer illerde ve bölgelerde onlar arasında gerekli yeterliliğe sahip birinin bulunamaması durumunda bir ‘Muhacir' (Suriyeli olmayan) emir olacak; ancak onun yardımcısı da mutlaka ‘ensar'dan biri olacaktır" dediği bildirildi.

Konuşmanın ardından Irak-Şam İslam Devleti'nin kontrolü altında bulunan bölgelerdeki aşiret liderlerinin ‘özgür iradeleri ile' gelip örgütün temsilcisinin huzurunda "Şam'da (tarihsel Suriye coğrafyasında) İslami bir yönetim kurmak için ‘Müminlerin Emiri Ebubekir Kurayşi'ye biat ettiklerini söylüyorlar. / YDH


 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…