Mustafa Sarıgül, CHP'lilerin çok tepki gösterdiği bir isimle lüks restoranda ne konuştu?

11 Ekim 2013
Mustafa Sarıgül, CHP'lilerin çok tepki gösterdiği bir isimle lüks restoranda ne konuştu?

MUSTAFA SARIGÜL--"Ben asla ve asla Tayyip Bey'i eleştirmem hatta Başkan seçilirsem kendisiyle Kadir Bey'den de daha uyumlu çalışırım. Lütfen bunu ilet sayın Başbakanıma'

CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye aday adayı olacağı iddia edilen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile Sabah Gazetesi Yazarı Rasim Ozan Kütahyalı'nın buluştuğunu gösteren fotoğraf CHP'ye ve medya dünyasına bomba gibi düştü. Gerçek Gündem'in yayınlandığı fotoğrafın yer aldığı haber, 183 bin kez tıklandı. CHP'liler, Sarıgül ile Kütahyalı'nın ''fikir alışverişi'' yaptığı fotoğrafı birbirine mail ve facebook aracılığıyla yolladı. Haber hakkında, sosyal medyada yüzlerce yorum yapıldı.

Öte yandan, AKP döneminin medyadaki simge ismi Sabah Gazetesi Yazarı - Beyaz TV programcısı Rasim Ozan Kütahyalı ile Nişantaşı'ndaki Park Şamdan'da başbaşa yemek yiyen Sarıgül'ün ne konuştuğu da ortaya çıktı.

Fotoğrafı yayımlamamızın ardından buluşmaya civardaki masalardan tanık olanların aktardığına göre Sarıgül ve Kütahyalı açıkça İstanbul üzerine siyasi pazarlık yaptı.

İddialara göre, Kütahyalı, Mustafa Sarıgül'e ''Aday olursan Tayyip Bey'e hiç dokunmayacaksın o zaman bizimkiler de sana dokunmayacaklar başkan, anlaştık mı?'' dedi.

Sarıgül'ün ise ''Ben asla ve asla Tayyip Bey'i eleştirmem hatta Başkan seçilirsem kendisiyle Kadir Bey'den de daha uyumlu çalışırım. Lütfen bunu ilet sayın Başbakanıma'' dediği belirtildi.

Ardından ikili İstanbul'un diğer ilçelerinde kimlerin başkan olması gerektiğine dair fikir alışverişinde bulundu. Kütahyalı ile Sarıgül'ün çok samimi olduğu ve sık sık kahkahalar attığı gözlendi.

Öte yandan, ikilinin ne görüştüğüne ilişkin muhabirlerimiz Rasim Ozan Kütahyalı'yı aradı. Kütahyalı, "Ne konuştuğum sizi ilgilendirmez. İstediğim her şeyi konuşurum. Size mi soracağım ne konuşacağımı'' dedi.


ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…