Heysem Menna'dan dış müdahaleye tepki

26 Ağustos 2013
Heysem Menna'dan dış müdahaleye tepki

Suriye Ulusal Koordinasyon Kurulu adlı muhalif örgütün liderlerinden Heysem Mennna, Batı ve ABD'nin Suriye'ye askeri müdahalesini reddetti. "Dikkatlerin, günlük katliamlardan çevrilmesine karşı çıkıyoruz. 100 bin kurban üzerinde de durulmalıdır. Sanki kimyasal saldırı kurbanları, altın yumurta. Mezheplerinden ötürü son bir hafta içerisinde binden fazla vatandaş kaçırıldı. Bazıları toplu mezarlıklarda" dedi.

Rusya el-Yovm televizyonunun haberine göre Ulusal Koordinasyon Kurulu liderlerinden Heysem Menna, Suriye'ye yapılacak müdahalenin hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini söyledi.

Heysem Menna, "Müdahale her ne şekilde ve düzeyde olursa olsun, bu Suriyelilere ve vatana yapılmış bir saldırı olur" dedi.

Heysem Menna, uluslar arası ve bölgesel tarafların kendi çıkarları için Suriye'deki savaşı sürdürdüğünü belirterek "Savaşın sürmesi, kanın daha fazla akmasına, ulusal bütünlüğün bozulmasına ve Suriye'nin altyapısının çökmesine neden oluyor" dedi ve yabancı savaşçıların Suriye'yi terk etmesi gerektiğini söyledi.

Kimyasal silah kullanımını kınayan ve BM uzmanlarının konuyla ilgili araştırma yapmasını isteyen Heysem Menna, Suriye'deki sorunun çözümü için 2. Cenevre konferansının yapılması gerektiğini ifade etti.

Heysem Menna, UPI'ye yaptığı açıklamasında da Suriye'de kullanılan kimyasal silahların yerel üretim olduğunu belirterek, kimyasal saldırı kurbanlarının binlerle ifade edilemeyeceğini ve ölü sayısının 500'ü geçmeyeceğini söyledi.

Suriye'deki yıkıcı savaşı durdurmak için Cenevre Konferansı'nın en iyi seçenek olduğunu söyleyen Menna, "Cenevre'nin düzenlenmemesi, yönetimdeki aşırıların ve muhalefetteki tekfircilerin lehinedir. Dikkatlerin, günlük katliamlardan çevrilmesine karşı çıkıyoruz. 100 bin kurban üzerinde de durulmalıdır. Sanki kimyasal saldırı kurbanları, altın yumurta. Mezheplerinden ötürü son bir hafta içerisinde binden fazla vatandaş kaçırıldı. Bazıları toplu mezarlıklarda" dedi.

Menna son olarak Suriye'deki tüm yabancı savaşçıların ülkeden çıkmasını , Suriye'deki çatışan tüm taraflara yapılan silah desteğinin durdurulmasını istedi. ydh

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…