Mısır güne kanlı müdahaleyle başladı

14 Ağustos 2013
Mısır güne kanlı müdahaleyle başladı

Mısır'ın başkenti Kahire'de bulunan Rabiat'ül Adeviye Camii'nin önünde ve Nahda Meydanı'nda toplanan Mursi yanlılarına müdahale başladı. Çıkan çatışma sonucu 10 kişinin hayatını kaybettiği öne sürüldü

Güvenlik güçlerinin temmuz ayının başında devrilen eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevine iadesi için Adeviye ve Nahda meydanlarında haftalardır oturma eylemi yapan göstericilere biber gazıyla müdahale ettiği belirtildi. Güvenlik güçleriyle Mursi yanlıları arasında çatışmalar çıktı.

Adeviye Meydanı'ndan gelen görüntülerde meydanın üzerinde bir duman bulutu olduğu ve askeri helikopterlerin uçuş yaptığı görülebiliyor.

"10 KİŞİ ÖLDÜ" İDDİASI
Anadolu Ajansı Adeviye'deki müdahalede 10 kişinin hayatını kaybettiğini, yaralıların hastanelere götürülemediğini öne sürdü.

Ajansın haberine göre meydanın güneyindeki caddelerden zırhlı araçlar ve iş makineleri ile göstericilere müdahale etmeye başlayan güvenlik güçlerinin rastgele ateş açtığı bildirildi. Meydandan yapılan canlı yayınların kesildiği ve jammer marifeti ile göstericilerin iletişim kanallarını kullanmalarının engellendiği de ediliyor.

NAHDA'DA DA MÜDAHALE VAR
Mısır devlet televizyonu şehrin diğer yakasındaki Nahda Meydanı'nda düzenlenen protestoya da aynı şekilde müdahale edildiğini aktardı.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…