Can Dündar: Yazılarım gerekçesiz yayımlanmıyor

31 Temmuz 2013
Can Dündar: Yazılarım gerekçesiz yayımlanmıyor

Time'a konuşan gazeteci Can Dündar, "Milliyet gazetesinden bana gelen resmi bir bildirim yok. Ama 3 haftadır yazılarım hiçbir gerekçe gösterilmeden yayımlanmıyor" dedi.  Milliyet gazetesinde Derya Sazak'ın Genel Yayın Yönetmenliği görevinden alınıp, yerine Ankara Temsilcisi Fikret Bila'nın getirilmesinin ardından gözler, durumu belirsizliğini koruyan Can Dündar'a çevrildi.

Milliyet gazetesindeki yazıları üç haftadır yayımlanmayan Can Dündar, Time dergisine kısa bir değerlendirmede bulundu. Can Dündar, "Gazeteden bana gelen resmi bir bildirim yok. Ama 3 haftadır yazılarım hiçbir gerekçe gösterilmeden yayımlanmıyor" diye konuştu.

Son olarak 10 Temmuz tarihinde Mısır'da yaşananları yerinde gözlemleyen ve gazetesine aktaran Dündar, o günden bu yana Milliyet'te yazmadı. Mısır'daki gelişmeleri aktardığı yazı dizisinin altına ''İzninizle yarım kalan tatilime devam edeceğim. Dönüşte devam etmek ümidiyle...'' yazan Dündar, böylelikle ''dönemeyeceği'' kaygısını taşıdığını satırlarına yansıtmıştı.

SAZAK DÜN GÖREVDEN ALINMIŞTI

Demirören grubuna satıldıktan sonra Hasan Cemal'in 15 yıllık köşesinin mart ayında kapatılmasıyla sarsıntı yaşayan Milliyet gazetesinde Derya Sazak, dün Genel Yayın Yönetmenliği görevinden alınmış, yerine Ankara Temsilcisi Fikret Bila getirilmişti. Sazak, Milliyet'teki görevine köşe yazarı olarak devam edecek.

AYŞENUR ARSLAN YAZMIŞTI

Yurt yazarı Ayşenur Arslan, Gazeteci Can Dündar'ı "korumak" başlıklı köşesinde "Bugünlerde istedikleri, Can Dündar'ın kellesi. Can, bir süredir izinde. Süresi, yani dönüp dönmeyeceği belli değil" demişti. Arslan, "Medyanın gizli patronu" olduğu ileri sürülen Başbakan Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ı işaret etmiş, Akdoğan da karşı bir yazı kaleme almıştı.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…