Mısır'da Sisi'ye suikast girişimi!

19 Temmuz 2013
Mısır'da Sisi'ye suikast girişimi!

Mısır'da yayımlanan el-Yovmu's- Sabi gazetesi Müslüman Kardeşler örgütünün Savunma Bakanı General Abdulfettah Sisi'ye iki kez suikast girişiminde bulunduğunu; ancak bunların ikisinin de başarısızlıkla sonuçlandığını bildirdi.

Muhammed Ahmed Tantavi, imzasıyla yayımlanan yazıda üst düzey güvenlik yetkililerinin bu suikastla, ülkede kaos çıkarılmasının, komutanların ve askerlerin moralinin bozulmasının ve Mursi'nin yeniden iktidara getirilmesinin hedeflendiğini söyledikleri bildirildi.

Habere göre Mısırlı üst düzey güvenlik yetkilileri, ilk suikast girişiminin geçtiğimiz hafta General Sisi'nin Sina'daki güvenlik durumunu incelemek üzere bölgeye gideceğine ilişkin haberlerin yayımlanmasın ardından Ariş havaalanında planlandığını; ancak Sisi'nin gitmemesi sebebiyle planın başarısız olduğunu belirtti.

İkinci suikastın ise dört gün önce İttihadiye bölgesindeki cumhurbaşkanlığı sarayında planlandığını belirten gazete, suikastın General Sisi geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur'la görüşmek için saraya geldiğinde saray muhafızı elbisesi giymiş kişiler tarafından gerçekleştirilmesinin planlandığını; ancak mısır ordusunun bu kişilere ulaştırılacak silahları ele geçirdiğini ve suikastın önlendiğini öne sürdü. (ydh)

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…