Belgrad Ormanı'nda kıyım..

18 Temmuz 2013
Belgrad Ormanı'nda kıyım..

İSTANBUL'UN AKCİĞERLERİ PARÇALANIP RANTA DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR! --Orman Bakanlığı, İBB ile işbirliği yaparak hazırlanan inceleme raporu ve teklifle 14.000 ağacın kesilerek Fatih Ormanlarında 175.000 m2'lik alanı imara açma hazırlığı içinde. Böylece ortaya yaklaşık 355.000 m2'lik Orman ve Su İşleri Bakanlığı Fatih Ormanı Yerleşkesi adıyla yeni bir rant alanı açıllmış olacak . Hangi sermaye grubuna, kimlere satılacak göreceğiz.

3. Köprü için Belgrad Ormanı'nda ağaçların kesilmesine devam ediliyor.Geröek Gündem muhabirleri,  CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'le röportaj yapmak için gittiği Belgrad Ormanı'nda ağaç katliamına şahit oldu. Gürsel tekin'le birlikte aldıkları ihbar üzerine iUskumruköy'e gittiler, ormanlık alanda yapılan ağaç kesimini tespit ettiler.

'BU MANZARAYI KAMUOYUNUN TAKDİRİNE BIRAKIYORUM'

Orman Bakanı'nın ormana bakamadığını savunan Tekin "Ulaştırma Bakanı'nı daha bir hafta önce 'planlar iptal edildi' diye göndermiş olduğu belgelere dayanarak, bölgede herhangi bir uygulamanın yapılması hukuken söz konusu değilken, ihbar sonucu gittiğimiz bölgede acımasızlığı bir orman katliamına tanık olduk. Bu manzarayı kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Konuyla ilgili yasal başvurularımızı yapacağız" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'le birlikte ağaç katliamına tanık olduk.

Belgrad Ormanı 1817'de 12 bin hektardı. 1950'de ‘muhafaza ormanı' statüsünü kazandı. En üst düzeyde korunacaktı, tek bir ağaç kesmek bile yasaktı. Orman bugün 5 bin 524 hektar. 2012'de tarihi bentler çevresindeki alanlar  ‘tabiat parkı'na dönüştürüldü, yeni piknik yerlerinin düzenlemesine açık hale geldi.

İçeride bölüm bölüm ‘tabiat parkına' dönüştürülen Belgrad Ormanı ve dışarıdan 3. köprü, bağlantı yolları, doğuda şehrin ittirmesiyle yok oluyor.

'14 BİN AĞAÇ KESİLECEK'

CHP İBB Meclis Üyesi Hasan Fazıl Afacan geçen ay İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclis kürsüsünde yaptığı gündem dışı konuşmada Belgrad Ormanı'nda 14 bin ağacın kesileceğini açıklamıştı. Afacan yaptığı konuşmada şöyle demişti;

"Orman Bakanlığı, İBB ile işbirliği yaparak hazırlanan inceleme raporu ve teklifle 14.000 ağacın kesilerek Fatih Ormanlarında 175.000 m2'lik alanı imara açma hazırlığı içindedir. Yaklaşık 14.000 ağacın daha kesilmesiyle açılacak, yaklaşık 175.000 m2'lik orman alanı da dahil edilerek ortaya çıkacak olan toplam yaklaşık 355.000 m2'lik Orman ve Su İşleri Bakanlığı Fatih Ormanı Yerleşkesini yeni bir rant alanı olarak hangi sermaye grubuna, kime ya da kimlere kiralayacak veya satacaksınız diye sorma hakkım yok mudur? "

İstanbul'un akciğeri ranta kurban ediliyor.

İMAR PLANI HAZIRLIĞI

Belgrad Ormanı'nın Maslak tarafındaki sınırında bulunan yer. Fatih Ormanı diye biliniyor. Fatih Ormanı'nda İstanbul Orman Şube Müdürlüğü ve ilgili tesisleri ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1.Bölge Müdürlüğü bulunuyor. Bu binaların bulunduğu alan tümüyle devlet ormanı sınırları içinde kalıyor. Bundan 50 yıl evvel, ormancılık faaliyetlerini yürütmek üzere bu binalar yapılmış.

Son zamanlarda İstanbul Orman Şube Müdürlüğü ve ilgili tesisleri ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1.Bölge Müdürlüğü'nün bulunduğu kısmın imar planının yapılması gündemde. Ancak sadece bu binaların olduğu kısım değil, aynı zamanda Fatih Ormanı Tabiat Parkı'nın da bir bölümü dahil edilerek bu imar planı hazırlanıyor. İmara konu alan 353 bin metrekare. Oysa binaların bulunduğu kısım sadece 175 bin metrekare.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…