Anonymous'ten Erdoğan, Gül, İstanbul Valilik ve Emniyetine büyük saldırı!

7 Temmuz 2013
Anonymous'ten Erdoğan, Gül, İstanbul Valilik ve Emniyetine büyük saldırı!

ANONUYMOUS BAŞBAKANLIKTA ELDE ETTİĞİ ÖZEL BİLGİLERİ İLKE GEREĞİ YAYINLAMIYACAĞINI BİLDİRDİ --Reuters'de yer alan haberde, Türk hükümet ağları Çarşamba günü hacklandi. Başbakanın ofisinde çalışanlardan biri, bilgiyi Reuters'a doğruladı. Anonymous, operasyonu hükümet karşıtı eylemleri desteklemek için Pazar günü başlattığını bilidirdi.

Başbakanlık kaynağın bildirdiğine göre, Başbakan Erdoğan'ın e-postaları dahil hükümetin ağlarını hacklendiği  phising (şifreleri ele geçirme) saldırısı sona erdi. 

Açıklama şöyle devam etti: Ülkeyi yöneten iktidar partisi ile Türk Cumhurbaşkanının web sitesini alaşağı etmiştir. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ünki ile birlikte iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP); İstanbul Valiliği ve istanbul Emniyet Müdürlüğü siteleri çevrim dışı olmuştur.

OPerasyon ülke çapında fırtına estiren büyük halk direnişine karşı polisin sert tepkisine karğı bir cevap olarak başlatıldı.

Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü de dijital ateş altında kaldı"


Anonymous Başbakanlık resmi web sitesini (basbakanlik.gov.tr​​) hacklediğini,personel e-posta adreslerini, şifre ve telefon numaralarını ele geçirdiğini basın açıklaması ile belirtti.

Grup ayrıca açıklamasında ilginç bir noktaya değindi. "insanların mahremiyetine saygılı olacağını, bu yüzden elde ettiği verilerin çoğunu paylaşmıyacağını" ifade etti.

Suriye ELektronik Ordusu (SEA) da, İçişler Bakanlığı'nın web sitesini hackleyerek 60'tan fazla e-posta adresi ve şifrelerini ele geçirip yayınladı.

SEA, aynı zamanda dosya.icisleri.gov.tr ​​dahil olmak üzere, diğer hükümet web sitelerini de hacklendiğini ilan etti.

6 Temmuz Reuters

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…