İşte sana yüzbinlerce çapulcu!

9 Haziran 2013
İşte sana yüzbinlerce çapulcu!

HAVA DÖNDÜ, KARŞIDAN ESİYOR RÜZGAR/ ALANLARI MEYDANLARI DOLDURDU ÇAPULCULAR!.-- Alan doldu. Girişler doldu. Hala yüzbinler alana akıyor. Katılımın alana ulaşamayanlarla bilikte 1 milyona yakın olduğunu söyleyenler olduğu gibi, bazı şehir planlamacıları daha gerçekçi bir tahminle 350-400 bin rakamını telafüz ediyor.

Gezi Parkı direnişinin 13. gününde, Taksim Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen büyük miting sürüyor. Mitingde bir yandan Enternasyonel marşı çalınırken bir yandan da alanda konuşma yapanlar 'Burada yeni bir hayat kuruluyor' dedi.

AKP'ye tepki gösteren direnişçiler 'Kes sesini Tayyip, Boyun eğme, Demokrasi için meydan okuyoruz, Sendikalar göreve genel greve' şeklinde pankartlar açtı.

Taksim Meydanı'na kurulan platform önünde bir araya gelmeye devam eden kitle, 'Tayyip istifa, yaşasın halkların kardeşliği'  "İstanbul uyuma direnişe sahip çık", "Çapulcular burada, Tayyip nerede", "Hükümet istifa", "Faşizme karşı omuz omuza", "Her yer Taksim her yer direniş" "Mustafa Kemal'in askerleriyiz"  şeklinde slogan atan direnişçiler Çav Bella marşını da söyleyerek AKP hükümetini istifaya çağırıyor.

Miting alanında Abdullah Öcalan posterlerinin açılması üzerine kısa süreli sözlü gerginlik yaşandı.

Alana girişler devam ediyor.

Protestoların başladığı günden bu yana en büyük kalabalığın yaşandığı Taksim'de saatler ilerledikçe mitinge katılımın daha da artması bekleniyor.

Yüz binlerce insan şu anda Taksim alanını doldurmuş durumda.

Mor ve Ötesi Grubunun Taksim Meydanında sahne alacağı bildirilidi.

TAKSİM DAYANIYMASI'NIN TALEPLERİ

"-Gezi Parkı, Park olarak kalmalıdır. Taksim Gezi Parkına Topçu Kışlası adı altında ya da başka herhangi bir yapılaşma olmayacağını, projesinin iptal edildiğine dair resmi bir açıklamanın yapılmasını, Atatürk Kültür Merkezinin yıkılmasına ilişkin girişimlerin durdurulması.

-Taksim Gezi Parkın'daki yıkıma karşı direnişten başlayarak halkın en temel demokratik hak kullanımını engelleyen, şiddetle bastırma emrini veren, bu emri uygulatan ve uygulayan, binlerce insanın yaralanmasına, iki yurttaşımızın ölmesine neden olan sorumlular, başka İstanbul, Ankara, Hatay Valileri ve Emniyet Müdürleri olmak üzere tüm sorumluların görevden alınmasını, Gaz bombası ve benzeri materyallerin kullanılmasının yasaklanması.

-Ülkenin dört bir yanında direnişe katıldığı için gözaltına alınan yurttaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını, haklarında hiçbir soruşturma açılmayacağına ilişkin açıklama yapılması.

-1 Mayıs alanı olan Taksim ve Kızılay başta olmak üzere Türkiye'deki tüm meydanlarımızda, kamusal alanlarımızda toplantı, gösteri, eylem yasaklarına ve fiili engellemelere son verilmesini, ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması.

Hükümetin muhatabı bellidir. Talepler ortadadır. Hükümeti toplumsal tepkileri dikkate almaya, sorumlu davranmaya, ortaya konuşmuş ve milyonlarca insan tarafından her gün dile getirilen taleplerin gereğini yerine getirmeye çağırıyoruz."

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…