Bakan 'THY'de grev bitti', THY 'Grev amacını aştı' dese de grev sürüyor

23 Mayıs 2013
Bakan 'THY'de grev bitti', THY 'Grev amacını aştı' dese de grev sürüyor

THY grevi giderek büyüyor. Grev büyüdükçe hem AKP hem de THY Yönetimi sıkışıyor. Ulaştırma Bakanı, grevin bittiğini işçilerin de grevi bırakması gerektiğini söylerken THY ise ‘Grev amacını aştı' dedi

Denizcilik Ulaştırma ve Habercilik Bakanı Binali Yıldırım dün THY grevi hakkında Almanya'nın Leipzig kentinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım şunları söyledi: "Yıldırım 8 gün oldu grev fiilen bitti, işçiler de grevi bıraksınlar"

Bakan Binali Yıldırım'ın "uyarılarının" ardından THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu da grev hakkında dava açmaya hazırlandıklarını duyurdu.

Topçu grevin amacının dışına çıktığını belirterek şunları söyledi:

"Sendika Başkanının grevin ilk günü sabah yaptığı konuşmasında arkasında görülen topluluğun içinde bir tek THY çalışanı yok. Çalışanların destek vermediği bir grev haline dönüştü. THY yönetimi bu durumun Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununa göre grev hakkının kötüye kullanılması olarak görmektedir. Başlatılan grev, grev olmaktan çıkıp, THY işçisinin katılımı olmadan birtakım grupların desteğiyle yürütülen bir eylem haline geldi. Bu nedenle Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'nun ilgili maddesi olan 72. madde gereğince grev hakkının kötüyü kullanılması gerekçesiyle mahkemeye başvuracağız"

Aradığınız kişi şu anda grevde...

Topçu ve Binali Yıldırım'ın açıklamalarına göre THY'deki greve çalışanlar itibar etmiyor. Ancak THY, çalışanlarını telefonla arayıp grevi bırakmaları konusunda aramayı, çalışanlara mesaj göndermeyi sürdürüyor.

THY sayı saymasını bilmiyor

THY Yönetimi'nin "grevde işçi yok" açıklamaları yaparken Hava-İş üyeleri bugün saat 10.00'da THY Genel Müdürlüğü önündeki barikata kimliklerini fularlarını ve kravatlarını astı.

Greve destek sürüyor

Hava-İş'in grevine destek sürüyor. İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ile Birleşik Metal-İş üyeleri destek ziyaretinde bulundu.

Sendika.Org

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…