Heykel: İhvan mağarasından yeni çıktı

13 Nisan 2013
Heykel: İhvan mağarasından yeni çıktı

Mısırlı ünlü gazeteci Hasaneyn Heykel, Mısır ekonomisinde son aylarda meydana gelen bozulmanın eski rejim dönemindekinin iki katı olduğunu söyledi. Müslüman Kardeşler'in dört ay sonra Mısır'da sıkıyönetim ilan edeceğini öne süren Heykel, "Mursi, ülkeyi büyük bir bunalıma sürüklüyor, durum bu şekilde devam ederse ordudan harekete geçmesini isteyecek" dedi.

CBS televizyonuna demeç veren Hasaneyn Heykel, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi sert sözlerle eleştirerek ülkedeki durumun giderek kötüleştiğini söyledi.

Haseneyn Heykel, "Cahil ve dar görüşlü bir cumhurbaşkanı ile karşı karşıyayız. Mısır halkının kanı sokaklarda akıyor. Halbuki muhalefetin çözüm için önerileri var. Bir millet ekonomik kriz yüzünden intihar etmemeli" dedi.

Müslüman Kardeşler'in dört ay sonra Mısır'da sıkıyönetim ilan edeceğini öne süren Heykel, "Mursi, ülkeyi büyük bir bunalıma sürüklüyor, durum bu şekilde devam ederse ordudan harekete geçmesini isteyecek" dedi.

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez'in Mısır'la ilgili tahminlerine değinen Heykel, "Perez, Mısır'da dini, ekonomik ve etnik savaşlar olacağı tahmininde bulundu. Ekonomik kriz devrimden sonra bazı ülkelerin yardımlarını etkisizleştirdi, dolayısıyla bu krizden çıkmaya çalışmak gerekiyor" diye konuştu.

Mısır halkının yaşanan olaylardan ders alması gerektiğini belirten Heykel, yargı yetkililerinden biri bana ülke bir meçhule doğru gidiyor, bir facia yaşanmak üzere Mısır'ın şu andaki durumu Ashab-ı Kehf dönemindeki durum gibi, İhvancılar adeta 80 yıl sonra mağaradan çıkmışlar ve dilini anlamadıkları bir halkın ülkesine ayak basmışlar. İhvan-ı Müslimin İslamcı olmasına rağmen Mısır halkı onları onaylamıyor; çünkü bu grup şiddetli bir iktidar tutkunu ve başkalarının görüşünü önemsemeden onu tekeline alıyor" dedi.

Hasaneyn Heykel, Mursi'nin dış gezilerindeki tavrını da eleştirdi ve "Mursi'nin, gezileri önceden planlanıp değerlendirilmelidir. O, Mısır ve Sudan'ın sınır güvenliğini inceleyemez Ashab-ı Kehf artık çağımızda hiçbir sırrın kalmadığını, söylenen her gizli sözün daha sonra açıklanacağını bilmelidir" dedi.

----------

Ashab-ı Kehf: Mağara halkı. Ashâb-ı Kehf ile kastedilen insanlar; "kâfir bir toplumdan" kaçıp dağda bir mağaraya sığınan dindarlar.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…