NATO Afganistan'da 10 çocuk öldürdü

8 Nisan 2013
NATO Afganistan'da 10 çocuk öldürdü

Afganistan'ın doğusunda NATO saldırısında 10'u çocuk, 1 kadın 11 kişi öldürüldü. Saldırıda öldürülen çocukların yaşları 1-14 arasında değişiyor. ABD'li kadın diplomat da, Taliban saldırısında öldürüldü.

Afganistan'ın doğusundaki Kunar eyaletine bağlı Şigal bölgesinde NATO'nun saldırısı sonrası 10'u çocuk, 1 kadın 11 Afgan öldürüldü. Bir evin yerle bir edildiği saldırıda 6 kadın da yaralandı.

Kunar eyaleti sözcüsü Vasifullah Vasifi saldırının geçtiğimiz Cumartesi gerçekleştirildiğini belirterek, "Hava saldırısında evleri hedef alınan 10 çocuk ve 1 kadın öldü" dedi.

Uluslararası haber ajansı Reuter'sin bölgedeki muhabiri, NATO saldırısında öldürülen çocukların cansız bedenlerinin fotoğrafını çekerek, abonelerine servis etti.

Uluslararası Güvenlik Destek Gücü'nden (ISAF) yapılan açıklamada sivil kayıpların olduğu ancak kesin sayının bilinmediği belirtildi.

Afganistan'da geçtiğimiz Cumartesi günü ABD'li hedeflere düzenlenen saldırılarda da 6 kişi hayatını kaybetti.

ABD'Lİ KADIN DİPLOMAT ÖLDÜRÜLDÜ

Zabul kentinde, 25 yaşındaki ABD'li diplomat Anne Smedinghoff'un yer aldığı konvoya saldırı düzenlendi. Çocuklara kitap dağıtmak için yola çıkan konvoya, patlayıcı yüklü bir araçla saldırı düzenlendi.

Anne Smedinghoff, Afganistan'da Taliban saldırısında öldürüldü.

ABD'li diplomat Anne Smedinghoff, 11 Eylül'de Libya'nın Bingazi kentindeki ABD başkonsolosluğunda düzenlenen ve büyükelçi Chris Stevens dahil dört ABD'li yetkilinin öldürüldüğü saldırının ardından hayatını kaybeden ikinci ABD'li diplomat oldu.

Smedinghoff, aynı zamanda 12 yıldır süren Afganistan savaşında ölen ilk ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi oldu.

İstanbul'da hafta sonunda temaslarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Afganistan'da ABD konvoyuna düzenlenen saldırı hakkında dün açıklama yaptı.

KERRY: BU BİR TRAJEDİ

Kerry, "Bu bir trajedi... Bir yanda çocuklara kitap dağıtmak isteyen genç bir insan var, diğer yandan eğitim veya yardım etmek için değil, yok etmek isteyen teröristler var" dedi.

Kerry, ilk görev yeri olan Venezuela'nın ardından Afganistan'a gelen Smedinghoff ile 2 hafta önce Kabil'de tanıştığını söyledi. Smedinghoff'un Afganistan'daki görev süresi Temmuz 2013'te sona erecekti. (NTV)

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…