Beyoğlu'nda 'Emek' savaşı!

7 Nisan 2013
Beyoğlu'nda 'Emek' savaşı!

Polis, Emek protestosuna katılanlara tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. --Emek Sineması'nın yıkılmasına karşı olan ve aralarında Tuncel Kurtiz'in de bulunduğu sanatçı, gazeteci, sivil toplum kuruluşları ve sinema severler bugün Emek sinemasının önünde protesto gösterisi düzenledi. Polis aralarında ailelerin de bulunduğu protestoculara tazyikli su, biber gazıyla müdahale etti.

İstanbul- 32. Istanbul Film Festivali kapsamında İstanbul'da bulunan ve bugün Kapital filminin gösterimi öncesinde festivalin Yaşam Boyu Onur Ödülü'nü alan usta yönetmen Costa-Gavras'da Emek Sineması'nın yıkılmasına karşı bugün Taksim'den sinemaya doğru saat 16.00'da başlayan  'Emek Bizim, İstanbul Bizim' yürüyüşüne katıldı.

Polisin kapattığı sokağın başında konuşan Gavroz, tarihi bir sinemanın yıkılmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Aralarında Serra Yılmaz, Zafer Algöz, Tuncer Kurtis, Derviş Zaim, Derya Alabora, Defne Halman, Cem Davran, Genco Gülan, Yeşim Özsoy Gülan gibi pek çok sanatçı, yönetmen, sinema emekçisi, yazarı ve seyircisinin bulunduğu çok sayıda kişi İstanbullu Emek sinemasının önüne yürüdü. Yürüyüşü engellemek isteyen polis, protestoculara tazyikli su, biber gazıyla müdehale etti.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…