Artvin’den maden şirketlerine karşı tek ses: Defolun!

6 Nisan 2013
Artvin’den maden şirketlerine karşı tek ses: Defolun!

Artvinliler altıncılara karşı bir kent olarak seferber oldu. -- Genya ve Cerattepe bölgesinde maden açılmasına karşı çıkan binlerce Artvinli "Doğanın talanına, madenci yalanına, Artvin'in düşmanına dur de" sloganıyla saat 12'de Merkez Camii önünde toplandı. Kortejlerin oluşturulmasıyla Artvin sokakları tıklım tıklım doldu.

Trabzon Bölge İdare Mahkemesi'nin Artvin'de büyük bir doğa katliamına neden olacak maden çalışmalarının önünü açması üzerine Artvinliler "madene hayır" demek için buluştu. Bir bütün olarak madencilere karşı sefer oldu. Neredeyse tüm dükkanların camları, mağazaların vitrinleri maden karşıtı afişlerle süslendi. Sadece sokaklardaki Artvinliler değil, vitrinlerdeki mankenler dahi "madene hayır" tişörtleri giydi.

Genya ve Cerattepe bölgesinde maden açılmasına karşı çıkan binlerce Artvinli "Doğanın talanına, madenci yalanına, Artvin'in düşmanına dur de" sloganıyla saat 12'de Merkez Camii önünde toplandı. Kortejlerin oluşturulmasıyla Artvin sokakları tıklım tıklım doldu.

Yeşil Artvin Derneği'nin çaCHP Milletvekili Melda Onur tarafından twitterda paylaşılan fotoğrafğrısıyla köy derneklerinden siyasi partilere, demokratik kitle örgütlerinden çevre örgütlerine ve taraftar gruplarına çok farklı kesimler mitinge destek verdi. Özellikle köy derneklerini katılımı dikkat çekti.

Artvin Meydanı'na yürüyen binlerce kişinin sloganların hedefinde ise Özaltın ve Cengiz İnşaat şirketleri var.

Binlerce kişinin sığmadığı meydanın çevresindeki apartmanların camları ve balkonları da tıklım tıklım doldu. Konuşmaların ardından Bayar Şahin, Marsis ve çeşitli yerel müzik grupları sahne aldı. Sıcağa ve kalabalığa rağmen binlerce Artvinli madenci şirketleri istemediklerini göstermek için alandan ayrılmadı. Artvin en kitlesel mitinglerinden birini gördü.

Fotğraflar: CHP Milletvekili Melda Onur'un twitter hesabından paylaşımı

Kaynak: Sendika. org

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…