Beşşar Esad: 'Suriye'yi terk etmeyeceğim'

3 Mart 2013
Beşşar Esad: 'Suriye'yi terk etmeyeceğim'

'Kundakçıdan itfaiyeci olmaz' diyen Beşar Esad, Ingiliz hükümetini zorbalıkla suçladı. İngiliz The Sunday Times gazetesine röportaj veren Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, İngiliz hükümetini zorbalıkla suçladı. İran ziyaretinde bulunan Dışişleri Bakanı Velid Muallim ise ABD'yi muhaliflere silah yardımı yapmakla eleştirdi ve Esad'ın 2014'teki seçimlere kadar koltuğunda kalacağının sinyalini verdi.

Muhaliflere karşı 23 aydır silahlı mücadele içinde olan Suriye lideri Beşşar Esad, İngiltere'ye ateş püskürdü.

Esad, The Sunday Telegraph gazetesine verdiği röportajda, "Açık sözlü olmak gerekirse, İngiltere onlarca yıldır bölgemizde yıkıcı bir rol oynadı. Kimilerine göre bu yüzyıllardır sürüyor. Şimdiki hükümetin problemi, sığ ve toy yaklaşımında. Onların bu retoriği zorba ve hegamonyacı geleneği ortaya koyuyor" dedi.

Esad, İngiltere hükümeti için, "Kundakçıdan itfaiyeci olmaz" ifadesini kullandı.

‘SURİYE'Yİ TERK ETMEYECEĞİM'

Beşşar Esad, röportajda muhaliflere karşı verilen mücadeleyi bırakmayacağını ve koltuğunu terk etmesi için yapılan baskılara da boyun eğmeyeceğini ifade etti.

Esad, "İngiltere, Suriye'deki durumu daha da militarize etmeye çalışırken onlardan nasıl bir rol oynamasını bekleyebiliriz? Teröristlere silah göndermek isteyenlerden nasıl şiddeti azaltmalarını bekleriz? Bir rol oynamak istiyorlarsa daha sorumlu davranmalılar. Kundakçıdan itfaiyeci olmaz" dedi.

Esad röportajda ‘Suriye'yi hiçbir zaman terketmeyeceğini' de dile getirdi. (Ntvmsnbc)

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…